Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Federer vyhrál 50. turnaj ATP

Sport

  10:35
CINCINNATI - Opožděný dárek k šestadvacetinám si nadělil tenisový fenomén Roger Federer. Výhrou v Cincinnati se dočkal jubilejního padesátého titulu na okruhu ATP.

Roger Federer hovoří s novináři v tiskovém středisku na turnaji v Cincinnati. foto: ČTK

Bilance švýcarského tenisty je impozantní také díky tomu, že polovinu svých titulů nasbíral na grandslamech a na elitních turnajích série Masters. Se čtrnácti trofejemi právě z Masters zaostává jen o tři za rekordní bilancí Američana Andre Agassiho.

Švýcar se ale nehodlá na okruhu ATP objevovat častěji než dosud. "Jen se snažím mít stabilní sezonu se spoustou titulů, kolik jen je možné, a chci se soustředit na grandslamy a sérii Masters," vysvětlil jedenáctinásobný grandslamový šampion.

Triumf v Cincinnati mu dodal sebevědomí před grandslamovým US Open, které v New Yorku začíná příští týden. Cesta k vítězství však nebyla jednoduchá, v průběhu turnaje musel tři sety bojovat se Španělem Nicolasem Almagrem a v semifinále dokonce odvracel mečbol Lleytonu Hewittovi z Austrálie.

Finále s domácím Jamesem Blakem už vyhrál hladce 6:1 a 6:4 a pochvaloval si, že prožil zatím svou nejlepší letní sezonu. V Montrealu prohrál až ve finále se Srbem Novakem Djokovičem.

"V minulosti jsem vyhrál turnaj a pak jsem prohrál v prvním nebo ve druhém kole, nebo jsem nehrál a vyhrál až v Cincinnati. Takže tohle je nejlepší série výsledků, jakou jsem kdy měl. Věřím si, budu na US Open v pohodě," dodal Federer, jenž bude na newyorských dvorcích útočit na čtvrtý triumf za sebou.

Autor:

Prodej domu 120 m2, Bílina
Prodej domu 120 m2, Bílina

Teplická, Bílina - Teplické Předměstí, okres Teplice
2 890 000 Kč