Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Thiem jako první tenista v historii porazil na Turnaji mistrů porazit ve skupině Federera i Djokoviče

ilustrační snímek

ilustrační snímek foto: Reuters

LONDÝN - Dominic Thiem se při svém čtvrtém startu na Turnaji mistrů poprvé probojoval do semifinále. Šestadvacetiletý Rakušan po výhře nad Švýcarem Rogerem Federerem zdolal i Srba Novaka Djokoviče, kterého přehrál 6:7, 6:3, 7:6 a s předstihem má jistý postup ze skupiny Björna Borga.
  17:15aktualizováno  13. listopadu 1:19

Nadal nestačil na úvod Turnaje mistrů na obhájce Zvereva, uhrál jen šest gemů

O druhé postupové místo si ve čtvrtek zahrají Djokovič a Federer, který odpoledne porazil debutanta Mattea Berrettiniho z Itálie 7:6, 6:3.

V utkání dlouhém dvě hodiny a 47 minut uspěl Djokovič v tie-breaku prvního setu poměrem 7:5. Do druhého setu vstoupil lépe útočně naladěný Thiem, získal brejk na 2:0, který do konce sady udržel a vynutil si rozhodující dějství.

Na úvod třetí sady Thiem znovu vzal Srbovi servis, ale Djokovič srovnal na 3:3. Rakušan vybojoval čistou hrou brejk na 6:5, ale nedokázal zápas dopodávat a zdálo se, že ho ztratí. 

V tie-breaku totiž prohrával 0:3, od stavu 1:4 ale uhrál pět míčů v řadě a po chybě Djokoviče proměnil druhý mečbol.

Djokovič potřebuje porazit Federera a postoupit do semifinále, aby měl naději přeskočit Španěla Rafaela Nadala ve světovém žebříčku a ukončit pošesté rok na místě světové jedničky.

Osmatřicetiletý Švýcar Federer startuje na vyvrcholení sezony ATP Tour posedmnácté a pouze jednou, v roce 2008, nepostoupil do semifinále.

Proti Berrettinimu vyhrál Federer i druhý vzájemný zápas. V prvním setu oba tenisté při svém podání nenabídli soupeři téměř žádné šance, jediný brejkbol ve dvanáctém gamu Švýcar nevyužil a rozhodl tie-break.

Roger Federer se raduje z výhry nad Matteem Berrettinim.

V něm už dvacetinásobný grandslamový šampion dominoval a brejkem pak vstoupil i do druhé sady. Těsný náskok uhájil, v osmé hře odvrátil tři brejkboly a při soupeřově podání pak proměnil druhý mečbol.

„Je nezvyklé prohrát a pak jít hrát další zápas, ale už jsem to zažil loni,“ řekl Federer, který se drží svého pravidla a na Turnaji mistrů druhé zápasy ve skupině neprohrává. 

„Jsem se svou hrou spokojený, Matteo výborně podává, ale i já servíroval čistě a doufám, že v dalším utkání budu hrát ještě lépe.“

Autor:

Tajný trik na intimní hygienu v létě
Tajný trik na intimní hygienu v létě

Na trhu s intimní kosmetikou již existuje tolik produktů, ze kterých si můžeme vybrat: gely, emulze, pěny... My vám však pomůžeme s výběrem. Naše 3...