Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Federer vypráskal Del Potra

Sport

  13:36
MELBOURNE/PRAHA - Byl to opět starý známý Federer. Světová dvojka a jeden z nejlepších tenistů všech dob doslova spláchnul nasazenou šestku turnaje a argentinskou naději budoucnosti Juana Martina Del Potra 6:3, 6:0, 6:0. V semifinále tak narazí Švýcar na amerického bombarďáka Andy Roddicka.

Soustředěný Federer. foto: ČTK

Kdo viděl první sety utkání mezi Berdychem a Federerem a dnešní část duelu toho samého Federera a Del Potra, musel se nekolikrát štípnout, zda vidí dobře. Švýcarský fenomén totiž řádil jako v dobách své nedávné největší slávy, kdy čněl nad zbytkem tenisového světa.

"Musím hrát svou nejlepší hru, potom mohu myslet na úspěch," řekl těsně před vstupem na kurt dvacetiletý Argentinec Del Potro. Po hodině a 20 minutách jej opouštěl zpráskaný jako pes. Federer jej vyprovodil ještě tvrději než Verdasco Štěpánka - 6:3, 6:0, 6:0.  Letos zatím neporažený Argentinec dostal do Švýcara tvrdou lekci.

Zápasová čísla mluví jasně - Del Potrova pýcha - podání bylo téměř nulové. Pouze 59% úspěšnost prvního servisu, proti 70% Federera, 5 es proti 12, 11 vítězných míčků proti 38 a 24 nevynucených chyb proti pouhým 9 světové dvojky. Byla to tenisová demolice, která trvala jen něco málo přes hodinu, ovšem Del Potro se z ní může vzpamatovávat ještě hodně dlouho, pro jeho sebevědomí to musela být krutá rána.

Fedex je zpět, kdo jej zastaví na cestě za australským trůnem? V semifinále narazí Švýcar na amerického "zabijáka" Andy Roddicka. Ten jej sice v posledním měření sil loni na podzim v Miami porazil, ovšem tehdy byl Federer tenisově na dně, nyní opět září. Roddick také, jeho bilance s Federerem je ale silně pasivní 2:15. Postaví se svému osudu lépe než Del Potro? Uvidíme ve čtvrtek.

Autoři:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!