Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Fenin se rozhodl. Frankfurt!

Sport

  15:54
FRANKFURT NAD MOHANEM - Reprezentační útočník Martin Fenin se definitivně dohodl na přestupu z Teplic do německého Frankfurtu. Stříbrný medailista ze světového šampionátu dvacítek v Kanadě po úspěšném absolvování zdravotních testů podepsal s bundesligovým celkem smlouvu.

Reprezentační útočník Martin Fenin (na archivním snímku z 24. listopadu 2007) se definitivně dohodl na přestupu z Teplic do německého Frankfurtu. foto: ČTK

Severočeský fotbalový klub za něj získá asi čtyři miliony eur (přibližně 106,4 milionu korun), sdělil teplický šéf František Hrdlička. Tepličtí navíc budou finančně participovat na případném dalším Feninově přestupu. 

Feninův transfer do Frankfurtu je zatím suverénně největším zimním přestupem v rámci české ligy. "U zdravotní prohlídky ani zátěžových testů žádný problém nebyl, podpis smlouvy byl dnes spíš už jenom formalitou," uvedl Hrdlička. Frankfurt je tak vítězem souboje o talentovaného kanonýra, o nějž do poslední chvíle stál také slavný Juventus Turín.

Fenin, od podzimu člen seniorské reprezentace, ale už dříve dal najevo, že by se mu nyní spíše zamlouvalo angažmá v devátém týmu německé ligy. Zde totiž bude mít větší šanci pravidelně hrát.

Frankfurtští si od Fenina hodně slibují, autor 15 branek v české lize je navíc nejdražší posilou v historii klubu. Na jaře bude Fenin do zápasů německé nejvyšší soutěže vybíhat se sedmnáctkou na zádech, toto číslo si po testech dnes sám vybral.

Fenin tak vůbec poprvé v kariéře mění dres, celý svůj fotbalový život zatím strávil v Teplicích. "Na jednu stranu jsem rád, jak dobrý obchod se nám povedl, ale na druhou mě bolí u srdce. Přece jenom Martin znám od sedmi let, sledoval jsem ho od jeho začátků, a tak je mi trošku smutno, že od nás odejde. Ale musíme to brát tak, že dělá velký krok v kariéře," dodal Hrdlička.

Fenin bude třináctým českým hráčem v německé lize a Eintracht bude devátým klubem, v němž má český fotbal zastoupení. Na reprezentační srazy z Německa přijíždějí Jaromír Blažek s Tomášem Galáskem z Norimberku, David Jarolím z Hamburku a Jan Šimůnek z Wolfsburgu.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.