Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej
130 let

Lidovky.cz

Sport

Salač se loučí s Gresini Racing, po sezoně v Moto2 změní tým

Filip Salač se řítí po dráze. foto: Profimedia.cz

Jediný český účastník motocyklového mistrovství světa Filip Salač změní po sezoně tým. Druhým rokem startuje v barvách Gresini Racing a dosud s ním ve třídě Moto2 vybojoval letos i vloni po jednom druhém místě. Na sociálních sítích ale oznámil, že ve stáji skončí. Jméno nového zaměstnavatele by měl zveřejnit ve středu.
  16:47

„Hodně jsme s mým manažerem Janem Šťovíčkem přemýšleli a usoudili, že je čas na změnu,“ uvedl Salač na Instagramu. „Chtěl bych poděkovat týmu Gresini za všechny výsledky a zážitky, které jsme doposud zažili,“ dodal.

S týmem Gresini Racing byl spojen Salačův předloňský posun z nejslabší kategorie Moto3. V premiérové sezoně v prostřední mistrovské třídě bodoval v polovině z dvaceti závodů, čtyřikrát se umístil v top 10 a v Thajsku vybojoval druhé místo. Rok zakončil jako dvacátý jezdec celkové klasifikace.

Letos už držel krok s elitou. Hned na úvod v Portugalsku vyhrál kvalifikaci, z osmi Velkých cen šest dokončil v první desítce a v Le Mans zopakoval životní druhé místo, které tam zajel už předloni ještě v Moto3. Jen v posledním závodě nebodoval, protože v Assenu na konci června nedojel do cíle, a předtím byl třináctý na Sachsenringu.

Chtěl bych moc poděkovat týmu gresini za všechny výsledky a zážitky který jsme doposud zažili, ale na konci roku 2023 budu tým opouštět. Hodně jsme s mým manažerem J.Šťovíčkem přemýšleli a usoudili, že je čas na změnu.
Vloni sem byl nováček a byla to sezóna nahoru dolů, ale zároveň se nám povedlo postavit se na bednu hned první rok a zajet spoustu dobrých výsledků. Letos jsem udělal velký krok dopředu, podařilo se mi vyjet první pole position, další bednu a bojovat každý závod o nejvyšší příčky. Do konce roku mám stejné cíle, dojíždět do top 10 a sbírat co nejvíce bodů a zkušeností. Díky Všem partnerům, kteří mi v mé cestě pomáhají❤️
//
I would like to thank to @gresiniracing for all the results and experiences we have had so far, but I will be leaving the team at the end of 2023. My manager J. Šťovíček and I thought a lot and decided that it’s time for a change.
Last year I was a rookie here and it was an up and down season, but at the same time we managed to stand on the podium in the first year and get a lot of good results. This year I took a big step forward, I managed to get the first pole position, another podium and I’m able to fight for the top positions every race. Till the end of the season, I have the same goals to reach the top 10 and collect as many points and experience as possible. Thanks to all partners who help me in my journey.❤️

17. července 2023 v 19:06, příspěvek archivován: 18. července 2023 v 16:25

„Vloni jsem byl nováček a byla to sezona nahoru dolů, ale zároveň se nám povedlo postavit se na bednu hned první rok a zajet spoustu dobrých výsledků. Letos jsem udělal velký krok dopředu, podařilo se mi vyjet první pole position, další bednu a bojovat každý závod o nejvyšší příčky,“ zhodnotil dosavadní průběh sezony.

Ve zbytku ročníku, který bude po letní přestávce pokračovat o prvním srpnovém víkendu v Silverstonu, chce na dosavadní výkony navázat. „Dojíždět do top 10 a sbírat co nejvíce bodů a zkušeností,“ uvedl.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!