Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav
130 let

Lidovky.cz

Formule 1 se příští rok podívá také do Indie

Sport

  19:07
Manáma - Světový šampionát formule 1 v příští sezoně rozšíří závod v Dillí. Po dnešním jednání Světové rady motorsportu v Bahrajnu to oznámila Mezinárodní automobilová federace FIA.

Příprava na závod formule 1 v Bahrajnu foto: Reuters

Pokud dojde ke schválení kalendáře na příští sezonu, pojede se za rok ve formuli dvacet Velkých cen. Už loni FIA rozšířila seriál ze 17 na 19 závodů a v roce 2013 by měla přibýt Grand Prix na městském okruhu v Římě.

Indickou stopu má formule 1 už nyní. Nováčkem v seriálu letos bude jezdec Karun Čandhok v novém týmu HRT. Třetí sezona v šampionátu čeká stáj Force India.

FIA na zasedání před úvodním závodem letošního ročníku v Bahrajnu také rozhodla o sankcích vůči stáji USF1. Americký tým měl být jedním z nováčků ve formuli, kvůli finančním potížím však letos startovat nebude. "Požádali jsme prezidenta FIA, aby zakročil podle platných disciplinárních řádů," citovala prohlášení rady agentura Reuters.

Autor:

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....