Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav
130 let

Lidovky.cz

Fotbalista-boxer šarvátku nevyvolal, nyní si 60 dnů od fotbalu odpočine

Sport

  11:59
PRAHA/RIO DE JANEIRO - VIDEO Pouze 163 centimetrů vysoký fotbalista Andres D´Alessandro neuspěl jako boxer během finále brazilského poháru mezi svým Internacionalem a Corinthians a za svou snahu vyvolat v 78. minutě utkání za stavu 2:2 rvačku navíc dostal od brazilského svazu trest - 60 dnů si od fotbalu nuceně odpočine. Polehčující okolnost? Argentinskému "čertíkovi" jeho snaha nevyšla.

Zuřivý D´Alessandro. foto: Lidovky.cz

Co se vlastně na hřišti stalo? 1. července se hrálo odvetné utkání finále Copa del Brasil (brazilský národní pohár) mezi Internacionalem a Corinthians, ve kterém hosté hájili dvoubrankový náskok z prvního duelu. To se jim dařilo a také nakonec podařilo (utkání skončilo 2:2) i díky červené kartě argentinské hvězdy domácích D´Alessandra.

BOXERSKÝ TANEC D´ALESSANDRA:

Osmadvacetiletý ofenzivní záložník neustál jeden z ostrých zákroků soupeře a poté do něj kopnul. Ještě než opustil hřiště, chtěl si předešlá bezpráví na své osobě vyřídit ručně s kapitánem Corinthians Williamem. Jeho "tanci ve stylovém boxerském krytu " ve stylu Mikea Tysona nebránil ani fakt, že D´Alessandro je se svými 163 centimetry od 26 centimetrů nižší než jeho oběť William. Vyvolat rvačku se mu nakonec nepovedlo, do menší potyčky se zapojili jen další dva hráči a oba trenéři. 

Ten navíc bude mít nyní dost času o svém činu přemýšlet. Brazilský fotbalový svaz jej potrestal zákazem startů na 60 dnů. Argentinský reprezentant může být ještě rád, podle sportovního tribunálu prý vyfasoval nejnižší možný trest. Osmadvacetiletý záložník mohl dostat distanc až na dva roky, polehčující okolností pro něj bylo, že nakonec k žádnému fyzickému útoku nedošlo. Jeho klub se proti rozsudku odvolá.