Pátek 10. května 2024, svátek má Blažena
130 let

Lidovky.cz

Fotbalista srazil autem ženu, ta i kvůli stávce lékařů zemřela

Sport

  13:10
PRAHA/JOHANNESBURG - VIDEO - Obránce Jihoafrické republiky a Panathinaikosu Atény Bryce Moon si prožil tragickou dohru v neděli skončeného Poháru FIFA. Poté co se vracel z večírku, který v pondělí pořádal kapitán JAR Aaron Mokoena, srazil svým autem pětadvacetiletou ženu. Tu následně odmítli ošetřit ve dvou státních nemocnicích, na soukromé klinice následně svým zraněním podlehla.

Bryce Moon. foto: AFP

Obránce Jihoafrické republiky Bryce Moon srazil autem ženu, která poté na následky zranění zemřela. Fotbalista Panathinaikosu Atény čelí podle deníku Sowetan obvinění ze zabití z nedbalosti. Třiadvacetiletý Moon ženu údajně srazil v pondělí, když cestou z večírku pořádaného kapitánem národního týmu Aaronem Mokoenou ztratil kontrolu nad vozem.

MOON JAKO STŘELEC GÓLU:

Zatímco fotbalista byl okamžitě převezen k vyšetření na soukromou kliniku, pětadvacetiletou Mavis Ncubeovou odmítli ve dvou státních nemocnicích ošetřit. Ujali se ji až v Morningside MediClinic, kde však četným zraněním hlavy a pánve podlehla.

"Zatím zjišťujeme, proč ji v nemocnicích nepřijali. Snažíme se zjistit, jestli to nemělo něco společného se stávkou lékařů," řekl listu mluvčí ministra zdravotnictví provincie Guateng. Někteří lékaři v zemi protestují proti nízkým platům a špatným pracovním podmínkám.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!