Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Fotbalisté Sparty si zahrají finále s Baníkem

Sport

  20:20
Praha - Fotbalisté Sparty Praha vyhráli v semifinále Poháru ČMFS nad Brnem 2:0 a zahrají si páteční finále, které se uskuteční v Liberci. O vítězství Sparty dnes rozhodli svými góly Švýcar Lustrinelli a Slovák Kóňa.

Fotbalisté Sparty se radují z výhry. foto:  Tomáš Krist, Lidové noviny

Hosté předvedli na Letné slabé vystoupení bez nároku na úspěch. Sparťané se snažili od první minuty odčinit trapný sobotní výkon v lize s Plzní a co se týče hry, vesměs se jim to dařilo. Pasivního soupeře sevřeli na jeho polovině hřiště a měli řadu trestných kopů i rohů, ale do vyložené šance se neprobojovali. Jejich akce vesměs končily vysokými centry, s nimiž
si brněnští stopeři věděli rady.

Hosté se dopředu příliš nedostávali, a když přece, své pokusy posílali daleko od sparťanské branky. Nejblíže k přesnému zásahu měl Trousil ve 34.minutě po rohu Černého, ale jeho hlavička skončila nad. Sparťané se přece jen uklidňovací branky dočkali. Ve 38. minutě po Kóňově rohu pálil Zabavníka a švýcarský útočník Lustrinelli míč usměrnil za Lejsalova záda. Hostující obránci se na sebe hodně zlobili, že letenského kanonýra nedokázali ubránit.
Ještě před pauzou mohla Sparta vstřelit druhý gól, jenže Pospěchova rána z voleje orazítkovala tyč za překonaným Lejsalem.  

Brno sice prohrávalo, ale ani po přestávce nedokázalo upustit od své pasivní hry a jeho hráči dokonce několikrát přes nepříznivý výsledek zakopli míč, aby zdržovali hru. Zvýšili svou agresivitu, ale do ofenzivy se vůbec nedostávali. A když v 63. minutě po akci na jeden dotek založené Lustrinellim vstřelil Kóňa druhý gól domácích, byl to konec brněnských nadějí.

Sparta zápas kontrolovala a měla i další šance. Posledních dvacet minut se odehrávalo v silném dešti za pravidelného hřmění na obloze, ke kterému  se ale neškodní hosté nepřidali. Letenští k postupu dokráčeli bez větších komplikací a hostující fanoušci doprovodili závěr zápasu skandováním "Mazura ven", kterým vyzvali k odchodu brněnského trenéra.

Autoři: ,