Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Golfový turnaj v Čeladné vyhrál skvělým finišem Švéd Henningsson

Sport

  17:51
ČELADNÁ - Golfový turnaj Moravia Silesia Open v Čeladné vyhrál Švéd Oskar Henningsson, který se v posledním kole probojoval k vítězství z šestého místa a oslavil první triumf na evropském okruhu. O druhé místo se podělili Britové Sam Little a Steve Webster, kteří za vítězem zaostali o dva údery.

Drive v Čeladné. foto: ČTK

Henningssonovi, jenž za týden oslaví 24. narozeniny, vyšla skvěle obě víkendová kola. V sobotu i dnes zahrál pět ran pod par a zaznamenal životní úspěch, spojený s prémií 333.330 eur (8,5 milionu korun) z dvoumilionové dotace. Dosud nejvíc golfem vydělal předloni na Scandinavian Masters, kde obsadil 27. místo a získal šek na 14.720 eur.

Henningsson, jemuž patří ve světovém žebříčku až 513. místo, zastínil všechny hvězdy turnaje. Hlavní tvář soutěže a designér hřiště Miguel Ángel Jiménez obsadil 17. místo se ztrátou devíti ran na vítěze.

Nikdo z českých golfistů do víkendového finále neprošel. Neuspěl ani český rodák s německým pasem Alex Čejka, který měl patřit k favoritům, ale skončil na 77. místě.

ura nkr

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...