Úterý 14. května 2024, svátek má Bonifác
130 let

Lidovky.cz

Gonzalez rozdrtil Haase a je ve finále

Sport

  12:15
MELBOURNE - Chilský tenista Fernando Gonzales doslova převálcoval svého soupeře z Německa Tommyho Haase v semifinále grandslamového turnaje Australian Open. Hladké vítězství připomnělo včerejší Federerovu hru, jíž se po zápase sám podivoval. Gonzales se s Federerem utká v nedělním boji o zlato.

Gonzalez. foto: TORSTEN BLACKWOOD AFP

Chilský tenista Fernando Gonzalez dnes nečekaně hladce porazil Němce Tommyho Haase a postoupil do finále grandslamového Australian Open. Po vítězství 6:1, 6:3 a 6:1 se v neděli postaví švýcarskému suverénovi Rogeru Federerovi.

Jak se bude utkání vyvíjet, naznačil hned jeho úvod. Šestadvacetiletý Gonzalez získal jedenáct míčků za sebou a rychle se dostal do vedení 3:0. Jednačtyřiceti vítěznými míči především z velmi silného forhendu německého tenistu naprosto zničil a smetl ho z kurtu za hodinu a 31 minut.

Desátý nasazený Gonzalez už na Australian Open vyřadil druhého nasazeného Rafaela Nadala ze Španělska a v prvním grandslamovém finále své kariéry narazí na světovou jedničku Federera. Zatím s ním všech devět vzájemných zápasů prohrál.

Autoři: ,

Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA
Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA

Toužíte po dokonalé letní barvičce bez rizika spálení? Vyzkoušejte lehký přírodní samoopalovací krém na obličej i tělo od Manufaktury. Zapojte se...