Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Ivaniševič už netrénuje Djokoviče. Spolupráce končí po pěti letech

Goran Ivaniševič (vlevo) a Novak Djokovič při tréninku na letošním Australian Open. foto: Profimedia.cz

Srbský tenista Novak Djokovič oznámil, že ukončil před startem antukové části sezony spolupráci s chorvatským trenérem Goranem Ivaniševičem. První hráč světového žebříčku se s někdejším wimbledonským šampionem rozešel po pěti letech.
  12:25

Ivaniševič se hlavním koučem srbského tenisty sa stal v březnu 2022, předtím pracoval pro světovou jedničku po boku Slováka Mariána Vajdy.

„Goran a já jsme se rozhodli ukončit spolupráci už před pár dny. Naše chemie na kurtu měla své lepší i horší chvilky, ale naše přátelství bylo vždycky skálopevné,“ napsal majitel rekordních 24 grandslamových titulů ke společné fotografii nad deskovou hrou.

Ivaniševiče přibral do týmu před Wimbledonem 2019, od spolupráce si sliboval nový pohled a vylepšení podání. „Ve skutečnosti jsme nezískali jen servis, ale i spoustu smíchu, zábavy, místo světové jedničky na koncích sezon, pokoření rekordů a dalších 12 grandslamových titulů,“ vypočítal.

Šestatřicetiletý Djokovič chtěl letos o další krok posunout vlastní grandslamový rekord, útok na 25. titul na Australian Open mu ale překazila semifinálová prohra s pozdějším šampionem Jannikem Sinnerem.

Poté, co na turnaji v Indian Wells nečekaně vypadl už ve 3. kole s Lucou Nardim, se odhlásil i z další akce série Masters v Miami a zaměřil se na přípravu na antukovou sezonu s vrcholem na Roland Garros.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!