Středa 8. května 2024, Den vítězství
130 let

Lidovky.cz

Haase prý v Rusku možná otrávili

Sport

  21:09
STUTTGART - Nejlepšího německého tenistu Tommyho Haase při zářijovém semifinále Davisova poháru v Rusku možná někdo otrávil. S překvapivou informací přišel deblový specialista Alexander Waske, kterému ji sdělil nejmenovaný manažer.

Tommy Haas foto: ČTK

"Mluvil jsem o Davis Cupu s jedním Rusem z Moskvy. Řekl mi, že někdo otrávil Tommyho Haase," prohlásil Waske v rozhovoru pro deník Bild. Waske se zmínil o tom, že Haas v Moskvě dostal střevní chřipku. "On mi na to řekl: 'Ne, otrávili ho'," uvedl.

Případem se už začala zabývat Mezinárodní tenisová federace (ITF). "Bereme to hodně vážně. Vyšetřování začíná už dnes," řekla mluvčí ITF Barbara Traversová.

Haas nemohl kvůli bolestem žaludku a střev nastoupit k nedělní dvouhře a slova o otravě nepovažuje za nesmyslná. "Když si vzpomenu, jak mi bylo zle, tak si to dovedu představit," řekl tenista, který při Davis Cupu v noci na neděli podle vlastních slov strávil víc času na záchodě než v posteli. Haasův náhradník Philipp Petzschner pak stejně jako Philipp Kohlschreiber prohrál nedělní dvouhru a Němci po porážce 2:3 na zápasy vypadli.

Žaludeční problémy německého tenistu neopustily ani po týmové soutěži a na poslední chvíli přišel o šanci na Turnaj mistrů. "Cítím se už několik týdnů slabý," posteskl si. Haas byl v péči německého týmového lékaře Ericha Rembecka a podstoupil krevní testy. Ty však zjišťovaly pouze přítomnost nějakého viru, nikoliv případného jedu.

Autor: