Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Hadačová nevyužila dva mečboly

Sport

  10:28
PEKING - Stolní tenistce Daně Hadačové proklouzl mezi prsty postup do třetího kola olympijského turnaje. Čtyřiadvacetiletá hráčka vedla nad Maďarkou Gorginou Potaovou 3:2 na sety, poté měla dva mečboly v sedmé sadě, ale stejně po svém třetím duelu v Pekingu vypadla.

Hadačová měla velkou smůlu. foto: AFP

Drama trvající 51 minut bylo dlouho jako na houpačce, hráčky se střídaly v získávání sad. Hadačové se podařilo udržet nervy na uzdě v koncovce čtvrtého setu, kdy čelila za stavu 8:10 dvěma setbolům a hrozilo, že se Maďarka dostane do vedení 3:1. Česká reprezentantka sadu nakonec získala po vítězství 14:12 a psychickou výhodu potvrdila i v následujícím setu, v němž soupeřku deklasovala 11:4, a ujala se vedení 3:2.

Třiadvacetiletá Potaová, jež na loňském mistrovství Evropy slavila triumf v týmové soutěži a získala stříbro a bronz ve čtyřhrách, se však nevzdala. Další sadu získala 12:10 a v rozhodující fázi Hadačové oplatila situaci ze čtvrtého setu. Češka vedla 10:8, ale při druhém mečbolu výrazně pomohlo soupeřce "prasátko", které znamenalo vyrovnání. Ztráta i dalších dvou míčků znamenala, že se Hadačová se svou první olympijskou soutěží rozloučila.

Trochu ji mrzelo, že duel rozhodlo "prasátko". "První mečbol jsem dobře přijmula a ona to dobře zahrála. Druhý raději nebudu komentovat. To je pingpong, chvilku jste nahoře a chvilku dole," pokrčila rameny Hadačová, které v poloprázdné hale fandily i basketbalové reprezentantky. "Byla jsem ráda, že přišly. Letěly jsme spolu a já chodila na jejich zápasy, ony na moje," dodala Hadačová.

Na rozdíl od Hadačové, jež v Pekingu absolvovala tři zápasy, vstoupí teprve dnes do turnaje zkušený Petr Korbel. Čtvrtý muž z Atlanty 1996 nemusel absolvovat kvalifikaci ani první kolo a od 13:00 SELČ ho čeká duel s Polákem Lucjanem Blaszczykem.

Výsledek:

Ženy:

Dvouhra - 2. kolo:

Potaová (Maď.) - Hadačová (ČR) 4:3 (3, -8, 6, -12, -4, 10, 10).

Autor: