130 let

Lucie Šafářová | foto: ČTK

Hájek vyřadil Ulihracha, postupuje i Šafářová

Sport
  •   22:45
PAŘÍŽ - Tenista Jan Hájek si jako jediný český zástupce na Roland Garros zahraje ve třetím kole mužské dvouhry. Postup si vybojoval v duelu s krajanem Bohdanem Ulihrachem. Dařilo se i Lucii Šafářové, které po výhře nad Nicole Prattovou prošla do třetího kola.
Hájek na pařížské antuce navázal na dobré výkony ze Světového poháru. Zkušenějšího Ulihracha udolal v pěti setech 1:6, 6:2, 7:6 (8:6), 3:6, 6:2. Ulihrach, jenž se do hlavní soutěže probojoval z kvalifikace, po rychlém zisku prvního setu podobně rychle ztratil ten druhý. Ve třetí sadě za stavu 5:4 podával na vítězství, ale Hájkovi se podařil brejk a nakonec set získal
v tie-breaku. I když si Ulihrach vynutil pokračování zápasu, ve druhé pětisetové bitvě za sebou už neuspěl.

Oproti tomu Šafářová prošla do třetího bez větších problémů, když si s Australankou Prattovou poradila 6:1 a 6:0. "Byl to můj nejlehčí zápas na grandslamu," řekla přítelkyně Tomáše Berdycha, která se v dalším kole utká s domácí pátou nasazenou hráčkou Amélií Mauresmovou.

Do třetího kola postoupila i loňská finalistka Světlana Kuzněcovová. Na rozdíl od české tenistky se však na výhru pořádně nadřela. Američanku Meghann Shaugnessyovou sice porazila ve dvou setech, v prvním ale prohrávala třetí nasazená hráčka už 1:5. Sadu nakonec získala v tie-breaku.

Obhájce loňského a předloňského prvenství Rafael Nadal ve druhém kole porazil Itala Flavia Cipolliho 6:2, 6:1, 6:4 a udělal další krok za získáním rekordního pařížského hattricku.
Autoři: Lidovky.cz, ČTK