Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Hamilton chtěl podle Ecclestonea jezdit za Red Bull

Sport

  9:00
LONDÝN - Bývalý mistr světa Lewis Hamilton chtěl podle promotéra formule 1 Bernieho Ecclestonea před touto sezonou přestoupit z McLarenu do Red Bullu. Jeho námluvy s nejlepším týmem posledních tří sezon však zkrachovaly, protože kolega Němce Sebastiana Vettela Australan Mark Webber nechtěl rakouskou stáj opustit.

Lewis Hamilton z Mercedesu. foto: ČTK

Ecclestone řekl listu Mail on Sunday, že ho Hamilton loni požádal, aby se stal prostředníkem jeho jednání s Red Bullem. Majitel týmu miliardář Dietrich Mateschitz prý řekl, že záleží na tom, jak se rozhodne Webber.

Nejstarší účastník šampionátu měl sice nabídku z Ferrari, ale rozhodl se pokračovat v Red Bullu, za který jezdí už sedmou sezonu.

"Kdyby Mark odešel, Dietrich by Lewise angažoval," uvedl Ecclestone. Tvrdí, že poradil Hamiltonovi jít do Mercedesu. "Lewis protočil oči, ale řekl jsem mu, že nemá co ztratit, když chce pryč z McLarenu." Britský světový šampion z roku 2008 nakonec skutečně vystřídal končícího sedminásobného mistra světa Němce Michaela Schumachera v týmu Mercedes, který během tří sezon po návratu do F1 vyhrál jen jednu Grand Prix zásluhou Nika Rosberga loni v Šanghaji.

Autor: