Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej
130 let

Lidovky.cz

Sport

Harden za výhrůžky zaplatí. Vedení NBA mu dalo pokutu 100 000 dolarů

James Harden (vlevo) z Philadelphie a Jaylen Brown z Bostonu. foto: Reuters

Basketbalová NBA udělila hvězdě Philadelphie Jamesi Hardenovi pokutu 100 000 dolarů (2,2 milionu korun) za výhrůžky, že nebude plnit svou smlouvu, pokud nebude vyměněn do jiného klubu.
  19:24

Vedení soutěže se zabývalo výroky trojnásobného nejlepšího střelce zámořské basketbalové ligy na propagační akci v Číně, při níž šéfa klubu Daryla Moreyho veřejně označil za lháře. Podezření, že 76ers slíbili Hardenovi něco, co by bylo v rozporu s pravidly platového stropu, se ale nepotvrdilo.

Třiatřicetiletý basketbalista koncem června uplatnil opci ve smlouvě se 76ers, která mu zaručuje na příští sezonu 35,6 milionu dolarů (780 milionů korun). Zároveň dal ale najevo, že chce odejít do Los Angeles Clippers. K jeho trejdu, který mu Morey údajně slíbil, ale nedošlo a Harden se nechal slyšet, že v klubu, ve kterém působí Morey, hrát nebude. Podle vyšetřování NBA hráč svými vyjádřeními ventiloval právě frustraci z neuskutečněného přestupu.

V uplynulé sezoně odehrál desetinásobný účastník Utkání hvězd Harden za 76ers v NBA 58 zápasů s průměry 21 bodů, 10,7 asistence a 6,1 doskoku na utkání.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!