Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Hašek: Do Turína pojedu i jako náhradník

Sport

  18:27
BUFFALO - I v roli náhradníka by jel Dominik Hašek na své čtvrté olympijské hry. Čtyřicetiletý český hokejový brankář, jehož jméno nechybí v širší nominaci 66 hráčů trenéra Aloise Hadamczika, to řekl listu Ottawa Sun.

Dominik Hašek foto: ČTK

Hrdina olympijských her v Naganu 1998, který v dresu Senators načal svou čtrnáctou sezonu v NHL, prý právě o své případné roli v národním mužstvu s koučem nedávno mluvil. "Byl to dobrý rozhovor, začal jsem se tam těšit," prohlásil Hašek, jenž se v reprezentačním dresu představil naposledy na hrách v Salt Lake City, kde obhájci prvenství vypadli ve čtvrtfinále s Ruskem.

V té době byl jasnou českou jedničkou, nyní mu ale vyrostla zdatná konkurence v podobě Tomáše Vokouna, který vychytal zlato na letošním mistrovství světa ve Vídni. "Říkal jsem panu Hadamczikovi, že pojedu jako první gólman i jako dvojka, protože vím, že Tomáš Vokoun hraje dobře a zaslouží si dostat šanci," uvedl šestinásobný vítěz Vezina Trophy pro nejlepšího gólmana sezony NHL.

Pokud slavný brankář do Turína skutečně pojede, představí se pod pěti kruhy počtvrté a po osmnácti letech od svého debutu. Olympijskou atmosféru si vychutnával poprvé v Calgary 1988.

Haškovi, jenž ještě před začátkem her oslaví jednačtyřicáté narozeniny, zatím návrat do NHL vychází. V osmi utkáních za Ottawu se radoval šestkrát z výhry, procentuální úspěšnost zákroků má 92,7 a průměr obdržených branek na zápas 2,09.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...