Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Hašek udržel proti Pittsburghu čisté konto

Sport

  12:13
NEW YORK - Brankář Dominik Hašek po úvodní porážce s Vancouverem pomohl ve druhém zápase NHL třinácti zákroky k vítězství Detroitu 2:0 v Pittsburghu.

Dominik Hašek foto: ČTK

"Nemůžu říct, že to byla nejjednodušší nula. Loni jsem měl proti Montrealu jen dvanáct zákroků," řekl Hašek, který ve druhé a třetí třetině čelil pouze sedmi střelám. "Ale musel jsem být pozorný až do konce zápasu. Vždyť jsme celou dobu vedli jenom 1:0," zdůraznil Hašek. Zápas definitivně rozhodl až v 59. minutě Kris Draper druhým gólem po přihrávce Roberta Langa.

Právě autor druhé branky po zápase vyzdvihl Haškův výkon. "Moc práce neměl, ale několikrát jsme soupeře pustili do rychlého protiútoku a v tu chvíli nás podržel. A to je přesně to, co potřebujeme. Dominik dnes odvedl skvělou práci," prohlásil Draper.

Vokounovi "Predátoři" podruhé neuspěli
Naopak se znovu příliš nedařilo Tomáši Vokounovi, který musel v brance Nashvillu spolknout další vysokou porážku, tentokrát 5:6 na ledě Minnesoty. O dva dny dříve inkasoval Vokoun sedm gólů v divoké přestřelce s Chicagem.

"Za dva zápasy jsme vstřelili jedenáct branek, a nemáme ani bod. To je nepříjemné," uvedl trenér Predators Barry Trotz. Nashville, jemuž nebyly nic platné ani góly Marka Židlického a Martina Erata, v utkání dvakrát vedl 2:0 a 3:2. Doplatil ale na vyloučení, v nichž dala Minnesota celkem pět gólů.

Rozhodující branku vstřelil 71 sekund před koncem třetí třetiny Brian Rolston po přečíslení dva na jednoho. "Bylo to jako Utkání hvězd," řekl zklamaný Vokoun. "Jenže tímhle způsobem se v lize vyhrávat nedá. Máme za sebou dva hrůzostrašné zápasy. Už se to nesmí opakovat," dodal.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...