Středa 8. května 2024, Den vítězství
130 let

Lidovky.cz

Havlát otočil zápas v posledních minutách

Sport

  12:07
NEW YORK - Hokejisté Chicaga prohrávali na ledě Calgary již 0:2, pak ale začal úřadovat český útočník Martin Havlát. Během závěrečných tří minut řádné hrací doby dokázal srovnat skóre a o konečné výhře 3:2 po penaltách rozhodl proměněným samostatným nájezdem.

Martin Havlát (vlevo) se raduje z gólu. foto: ČTK

Brankář Flames Miikka Kiprusoff se ještě čtyři minuty před koncem normální hrací doby těšil na čisté konto, to mu ale Havlát sebral. Nejprve snížil na 1:2 střelou z dálky.

V poslední minutě pak Blackhawks zariskovali, odvolali svého gólmana Nikolaje Chabibulina a to se jim vyplatilo. Osmadvacet sekund před koncem Havlát vyrovnal na 2:2. Samostatné nájezdy rozhodl opět mladoboleslavský rodák, vedení následně pojistil ještě Jeff Hamilton.

"Zápas nikdy nekončí před závěrečnou sirénou. Nevzdali jsme se do poslední sekundy a to je důvod, proč jsme dnes uspěli," uvedl Havlát. "Ve třetí třetině jsme se přestali koncentrovat a oni nám dali lekci. Teď se z toho musíme oklepat," komentoval porážku jeden ze střelců domácích Kristian Huselius.

New York Rangers se potácejí od porážky k porážce. Branky Karla Rachůnka a Jaromíra Jágra sice nasměrovaly tým k vítězství na ledě městského rivala New Jersey Devils. O výhře domácích 3:2 ale rozhodly samostatné nájezdy. K úspěchu Ďáblů přispěl jednou asistencí i kapitán Patrik Eliáš.

Jezdci neuspěli už počtvrté za sebou a o další kousek se jim vzdálila účast ve vyřazovacích bojích. "Musíme už konečně začít vyhrávat. Moc dobře si uvědomujeme situaci, ve které jsme. Ale nevzdáme se. Snad to zlomíme," burcoval brankář newyorského celku Henrik Lundqvist.
Autor: