Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund
130 let

Lidovky.cz

Havlát pomohl k výhře Chicaga

Sport

  10:00
NEW YORK - Český útočník Martin Havlát, který vynechal 9 zápasů kvůli zranění kotníku, pokračuje v zámořské NHL v úspěšných výkonech. V druhém utkání po návratu do sestavy Chicaga přispěl gólem a přihrávkou k vítězství "Jestřábů" nad Edmontonem 4:1.

Martin Havlát foto: ČTK

Ve dvou víkendových duelech tak rodák z Mladé Boleslavi zaznamenal pět bodů za tři góly a dvě asistence. "Ale důležité je, že jsme dnes vyhráli. Moje body jsou něco navíc," řekl skromně Havlát, jenž byl vyhlášen první hvězdou utkání proti Oilers. "Na konci už jsem byl trochu unavený," přiznal.

Pětadvacetiletý útočník nejprve v první třetině našel před brankou volného Bryana Smolinského, který vstřelil druhý gól Chicaga. V úvodu třetí třetiny pak Havlát zvýšil na 3:1, když bravurně zakončil samostatný nájezd. "Má vážně formu. Tohle jsou góly, které dávají velcí hráči. A všichni víme, že tím Martin je," uvedl kouč Denis Savard.

Trenér Chicaga opět nemohl do zápasu nasadit zraněného Radima Vrbatu, ani novou posilu Petera Bondru, jenž v neděli uzavřel s klubem roční kontrakt. Slovenský útočník, který naposledy oblékal dres Atlanty a v letošní sezoně zatím nenastoupil, by mohl poprvé nastoupit v úterý proti St. Louis. Gól a asistenci zaznamenal v neděli také obránce Michal Rozsíval z New Yorku Rangers a výrazně se zasloužil o výhru nad Floridou 2:1. Rozsíval v první třetině otevřel skóre zápasu, v první minutě třetí části hry pak asistoval u vítězného gólu Michaela Nylandera.

Hlavní hvězdou večera byl ale brankář Kevin Weekes. Náhradník týmové jedničky Henrika Lundqvista přispěl k úspěchu Rangers 38 zákroky a fanoušci v Madison Square Garden několikrát skandovali jeho jméno. "Máme v týmu řadu nosičů vody, jak mezi útočníky a obránci, tak i v mém případě na postu brankáře. Ale všichni jsou týmu prospěšní," řekl Weekes.

Autor: