Úterý 7. května 2024, svátek má Stanislav
130 let

Lidovky.cz

Havlátovi opět operují rameno

Sport

  12:22
CHICAGO - Šestadvacetileté hvězdě Chicago Blackhawks, Martinu Havlátovi, kterou provází časté zdravotní problémy, budou opět operovat rameno. Sezona pro něho definitivně skončila, protože si léčba vyžádá čtyř až šestiměsíční pauzu.

Martin Havlát foto: ČTK

Havlát si obnovil zranění pravého ramena podruhé v sezoně 27. února proti Phoenixu. Prvně v ročníku si ho poranil v úvodním utkání sezony a vynechal pak 22 zápasů. Tehdy se po poradě s lékaři rozhodl, že operační zákrok nepodstoupí.

Se stejným ramenem musel Havlát pod nůž už na konci roku 2005 a tehdy ještě při působení v Ottawě odehrál jen 18 utkání v sezoně.

Zranění pronásledují rodáka z Mladé Boleslavi i po předloňském příchodu do Chicaga, kde má roční příjem šest milionů dolarů. V této sezoně odehrál jen 35 z 71 utkání Blackhawks, protože jej navíc na přelomu prosince a ledna vyřadilo zranění třísel.

Na kontě má 27 bodů za deset branek a 17 asistencí. V předešlé sezoně nastoupil především kvůli těžkému výronu v kotníku jen v 56 utkáních a zaznamenal 57 bodů za 25 tref a 32 přihrávek.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!