Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav
130 let

Lidovky.cz

Hejda premiérovým gólem v NHL rozhodl prodloužení

Sport

  10:06
LOS ANGELES - Český obránce Jan Hejda zařídil svým prvním gólem v zámořské NHL vítězství Edmontonu. Ve druhé minutě nastaveného času si najel před branku a usměrnil do sítě nahrávku Ryane Smythe.

Jan Hejda se raduje z premiérové branky v NHL foto: Mark AveryČTK

Duel proti Los Angeles byl chudý na branky a dominovali v něm oba gólmani. Hostující Dwayne Roloson zneškodnil 34 střel a byl vyhlášen první hvězdou zápasu před svým protějškem Mathieu Garonem, který si připsal 27 zásahů. Ocenění pro třetí hvězdu utkání si odnesl Hejda.

Osmadvacetiletý bek, jenž se v průběhu sezony pohyboval mezi farmou a prvním týmem Oilers, skóroval poprvé ve svém čtrnáctém zápasu v NHL.

Edmonton v utkání vedl od 28. minuty poté, co se v přesilové hře po přihrávce Aleše Hemského prosadil střelou z voleje Jarett Stoll. Náskok mohli Oilers získat už v poslední minutě první třetiny, ale pokusy Shawna Horcoffa i Brada Winchestera skončily na tyčích Garonovy branky.

V úvodu třetí třetiny pak zařídil vyrovnání Konstantin Puškarev, jenž před brankou tečoval střelu Ľubomíra Višňovského. Kazašský mladík tak ve svém třetím utkání v NHL rovněž zaznamenal premiérovou trefu v soutěži.

Los Angeles - Edmonton 1:2 v prodl. (0:0, 0:1, 1:0 - 0:1)
Branky: 46. Puškarev - 28. Stoll (Hemský), 62. Hejda. Střely na branku: 35:29. Diváci: 16.224.
Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!