Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav
130 let

Lidovky.cz

Hejduk se trefil třikrát do sítě Calgary

Sport

  9:03
NEW YORK - Český útočník Milan Hejduk vstřelil ve čtvrtečním utkání NHL hattrick do sítě Calgary a výrazně tak pomohl Coloradu zvítězit v divoké přestřelce 7:5. Následně byl zvolen první hvězdou duelu.

Milan Hejduk se raduje. foto: Jeff McIntosh ČTK

Vedle něho se vytáhl rovněž kapitán Avalanche Joe Sakic, který si připsal pět bodů za dvě branky a tři asistence. Na druhé straně měl ve dvou gólech Flames prsty český bek Roman Hamrlík.

Hokejisté New York Rangers vybojovali ve čtvrtek další důležitou výhru v boji o play off. Na jejich vítězství 4:1 v Carolině se podílel i český obránce Karel Rachůnek, který vstřelil jednu branku, jednou asistoval a byl zvolen druhým nejlepším hráčem střetnutí. Bod za nahrávku si připsali také jeho spoluhráči Martin Straka a Jaromír Jágr, který si triumfem osladil své pětatřicáté narozeniny.

Asistenci zaznamenal i český obránce Toronta Pavel Kubina při výhře Maple Leafs na ledě Philadelphie 4:2. V dresu domácích se již nepředstavil švédský útočník Peter Forsberg, který byl ve čtvrtek vyměněn do Nashvillu.

Opačným směrem se stěhovali forvard Scottie Upshall a zadák Ryan Parent. Vedle nich Flyers získali ještě volbu v prvním a třetím kole draftu.

Autoři: ,

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...