Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Hejduk spustil gólovou lavinu

Sport

  11:14
NEW YORK - Český útočník Milan Hejduk zahájil v jedenácté vteřině vítězné tažení hokejistů Colorada. Avalanche hosty přihráli 6:2 a Hejduk si připsal ještě bod za nahrávku.

Milan Hejduk foto: ČTK

Hejdukův start do utkání neovlivnila ani menší nehoda, kterou měl při cestě autem na zápas. Nikdo při ní nebyl zraněn. Po úvodním vhazování a chybě obránců Canucks si český olympijský vítěz nabruslil na přihrávku Alexe Tanguaye a bez problémů překonal Alexe Aulda.
Druhým nejrychlejším gólem v historii Colorada však brankové hody neskončily. Avalanche překonali brankáře Vancouveru v první části ještě třikrát a mezi střelce se kromě Slováka Marka Svatoše zapsal i kapitán Joe Sakic. "Měli jsme pár brejků a prostě nám to tam se štěstím padalo," řekl po utkání Sakic, který Canucks vstřelil dvě branky.

Kouč hostů Marc Crawford byl především z nepovedeného úvodu rozčílený. "Hodně jsme se o tom bavili, na začátek utkání jsme se připravovali a přesto jsme začali takhle šíleně. Snažili jsme se špatnému úvodu vyhnout a místo toho dáme hned v první akci šanci jednomu z nejlepších střelců ligy," uvedl Crawford po třetí porážce v Denveru v této sezoně.

Svou bodovou sbírku rozšířil Václav Prospal z Tampy Bay, když v utkání s Pittsburghem přihrál na dvě přesilovkové branky Fredriku Modinovi a Lightning zvítězili 4:1.

Jednu asistenci si v týmu vítězů připsal český obránce Pavel Kubina. Kouč domácí Tampy Bay John Tortorella však ani tak nebyl spokojen. Po pátečním výprasku 2:8 od New Jersey se mu nelíbila první třetina.

"John Grahame nám vyhrál zápas," pochválil trenér brankáře. "V první třetině jsme mohli prohrávat o dvě nebo tři branky. Takový přístup je neakceptovatelný," dodal Tortorella.
Švédský útočník Modin dal svému trenérovi zapravdu.

"Chtěli jsme zapomenout na zápas s New Jersey, ale v první třetině jsme byli rozhození. Brankář nás podržel a nakonec jsme dokázali zvítězit," pravil autor dvou branek.

Hokejisté Atlanty se s Carolinou setkali v letošním ročníku podruhé a opět z toho byly dva body pro Thrashers. Hurricanes nedokázali před zraky českého reprezentačního trenéra Aloise Hadamczika využít domácí prostředí a podlehli Atlantě celkem snadno 2:5.

Ruský kanonýr Ilja Kovalčuk zaznamenal dva góly a na další dva nahrál, vítěznou trefu pak zařídil slovenský střelec Marián Hossa. "Proti některým týmům se nám hraje lépe, což je i případ Caroliny. Jakmile proti nim nastoupíme, tak se hodně snažíme," říkal po utkání Hossa.
Carolina dokázala vyrovnat dvoubrankový deficit, ale přesto prohrála. Po dobrém úvodu sezony se Canes dostávají do útlumu. Z posledních pěti utkání odešli čtyřikrát poraženi, což není nejlepší vizitka před šestizápasovou šňůrou zápasů venku. "Začali jsme hrát lépe, a to je dobré znamení, takže si nemyslím, že je nějaký velký důvod k panice," prohlásil kouč Caroliny Peter Laviolette.

Washington - Buffalo 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Branky: 26. Eminger, 59. Pettinger - 4. Pominville, 40. Vanek, 57. Hecht.
Střely na branku: 19:29. Diváci: 11.658.
 
Carolina - Atlana 2:5 (1:2, 1:0, 0:3)
Branky: 16. Ladd, 29. A. Ward - 9. a 56. Kovalčuk, 5. Savard, 53. Marián Hossa, 59. Vigier.
Střely na branku: 29:20. Diváci: 12.067.
 
Tampa Bay - Pittsburgh 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
Branky: 27. a 46. Modin (na obě Prospal), 8. B. Richards, 25. DiMaio (Kubina) - 59. Talbot.
Střely na branku: 36:21. Diváci: 20.218.
 
Anaheim - Chicago 3:1 (0:0, 0:0, 3:1)
Branky: 50. Selänne, 57. Lupul, 60. R. Niedermayer - 59. Bell.
Střely na branku: 25:35. Diváci: 13.078.
 
Colorado - Vancouver 6:2 (4:0, 0:1, 2:1)
Branky: 12. a 54. Sakic (na druhou Hejduk), 1. Hejduk, 5. Brunette, 19. Svatoš, 53. Hinote - 35. Morrison, 49. Allen.
Střely na branku: 36:40. Diváci: 18.007.

Autoři: ,

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...