Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Herci, rappeři, ale i prezident. Jaké celebrity si to umí rozdat v bojových sportech?

Logan a Jake Paulovi foto: Instagram.com/loganpaul

Video
Praha - Bojové sporty se dostávají čím dál víc do popředí zájmu fanoušků. Nejedná se jen o box nebo MMA, ale také o thajský box, kickbox, či brazilské Jiu-Jitsu. A láká nejen sportovce, ale i hvězdné celebrity. Kdo ze slavných lidí si vyzkoušel třeba boxerský zápas? A kdo si vybral drsnější MMA?
  5:00

Jakub Štáfek (herec, MMA)

Nechtěl být navždy známý jen svou rolí v seriálu Ulice a rozhodl se, že si ho fanoušci budou pamatovat i jinak. Dokázal to už povedeným seriálem Vyšehrad, kde ztvárnil fotbalistu Laviho. Třicetiletý herec se ale rozhodl stát pravým sportovcem. Tvrdě trénoval a v roce 2018 si vyšvihl debut v boxerském ringu. Po úspěchu v ringu chtěl vyzkoušet něco ještě tvrdšího a zalíbilo se mu MMA. V něm se poprvé představil v listopadu v loňském roce ve vyprodané O2 areně. Na galavečeru Oktagon 15 si připsal parádní výhru po pouhých 69 sekundách.

Marpo zasypal svého soupeře spoustou ran, ten jim ovšem odolal až na tři...
Mickey Rourke po zápase s Elliotem Seymourem.

Marpo (rapper, thajský box)

Marpo, vlastním jménem Otakar Petřina, se bojovým sportům věnuje už nějaký ten rok. Trénuje tvrdě v pražském X gymu pod Lukášem Jirkovským a pod jeho vedením se stal i vicemistrem České republiky v thajském boxu. Na svém kontě má patnáct zápasů, z toho devět vítězných. Do paměti fanoušků se zapsal ale boxerským duelem proti slovenskému rapperovi Rytmusovi. V ostře sledovaném zápase vyhrál na body.

Rytmus (rapper, box)

Patrik Vrbovský alias Rytmus se sice do ringu podíval jenom jednou a prohrál, přesto si zasloužil uznání. Vyzval totiž ostříleného boxera Marpa a ač musel být v jejich zápase dokonce počítán, dokázal se udržet až do konce, kdy prohrál na body.

Jake Paul (youtuber, box)

Svět bojových sportů v posledních měsících rozvířil YouTuber Jake Paul. Slavná osobnost internetového světa si totiž střihla vítězný debut v ringu a trochu jí narostl hřebínek. Nyní vyzývá kdekoho, v březnu by rád stál v oktagonu. A vypadá to, že se utká v UFC s Benem Askrenem. Slavný světový bavič se v prostředí bojových sportů, kde se klade důraz zejména na trash talking, zřejmě našel.

Logan Paul (youtuber, box)

Logan Paul je o dva roky starším bratrem Jakea a také se kromě YouTubu věnuje bojovým sportům. Debut v profesionálním boxu si připsal v listopadu loňského roku, tehdy si ale připsal porážku. I tak ale zaujal Floyda Mayweathera jr., se kterým se utká v únoru následujícího roku.

Mickey Rourke (herec, box)

Mickey Rourke není v boxu žádným nováčkem. S bojovými sporty začal ve dvanácti letech a v ringu si jako amatér vybojoval 27 výher a třikrát prohrál. Rozhodl se vyzkoušet i profesionální box, kde také zářil. Tam vybojoval šest výher a dvě remízy, neprohrál ani jednou. Září nejen v boxerském ringu, ale i na filmovém plátně. Za svou kariéru si zahrál ve spoustě snímků, objevil se například ve filmech Sin City - město hříchu, Expendables: Postradatelní, či Iron Man 2.

Jean-Claude Van Damme (herec, karate, kickbox)

Není žádným tajemstvím, že se skvělý herec Van Damme, který se do paměti fanoušků dostal zejména bojovými filmy, věnuje také bojovým sportům. Vlastní černý pás v Shotokan Karate, před filmovou kariérou zápasil ve spoustě turnajů v karate či kickboxu a jeden čas se věnoval i thajskému boxu a taekwondu. Není divu, že ve svých filmech dokázal zaujmout.

Rio Ferdinand (fotbalista, box)

Bývalý fotbalový obránce a anglický reprezentant přemýšlel, čemu by se po skončení kariéry věnoval. Zhlédnul se v boxu a snažil se v Anglii získat licenci, aby mohl boxovat i profesionálně. Jenže ji pro svou smůlu nezískal, a tak se nakonec do ringu nepodíval.

Další světové celebrity

Bojové sporty zaujaly spousty celebrit. Zpěvačka Demi Lovato se například pilně věnuje MMA a trénuje i s bývalým zápasníkem UFC Cung Leem. Stejnému sportu se věnuje i herec Tom Hardy, který se u fanoušků MMA proslavil ve snímku Warrior. Wiz Khalífa se zase věnuje brazilskému Jiu-Jitsu a muay thai, Iron Man, tedy Robert Downey junior, pilně trénuje Wing Chun a Superman či zaklínač Henry Cavill se kromě BJJ věnuje i boxu. Bojovým sportům se pak věnoval i bývalý americký prezident Barack Obama, či současný ruský prezident Vladimir Putin.

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!