Neděle 12. května 2024, svátek má Pankrác
130 let

Lidovky.cz

Herec Cleese je v Praze. Natočí reklamu před OH

Sport

  19:28
Kvůli natáčení reklamní kampaně pro Český olympijský tým přijel dnes do Prahy slavný britský herec John Cleese. V české metropoli stráví jeden z šesti členů komediální skupiny Monty Python tři dny, do Anglie se vrátí v sobotu.

John Cleese na festivalu v Karlových Varech v roce 2009 foto: Jan ZátorskýLidové noviny

V průběhu týdne bude natáčet reklamní kampaň pro Český olympijský tým. "V Londýně v roce 2012 očekáváme spoustu našich fanoušků, chceme je pozvat netradiční formou do dějiště her. Český a britský humor mají mnoho společného, proto nás velmi těší, že s Johnem můžeme spolupracovat," řekl předseda Českého olympijského výboru Milan Jirásek.

"Hledali jsme pravého anglického gentlemana a někoho, kdo si ze sebe dokáže udělat legraci a nebudete se s ním nudit. To je přesně takový muž. Pro kampaň se nám podařilo získat opravdovou celebritu a herce s bohatou minulostí," uvedl Jirásek.

Jednasedmdesátiletý Cleese pro kampaň Žijeme Londýnem, která probíhá po celé České republice, natočí sérii krátkých komediálních spotů, které se otírají o klasické britské zvyklosti a klišé. Tématem budou čaj o páté, klobouky, telefonní budky nebo třeba britský vynález - minisukně.

"V programu má pan Cleese ve středu a ve čtvrtek přípravy na natáčení a zkoušky, samotné natáčení proběhne v ateliérech na Strahově v pátek. V sobotu odletí domů," řekl ČTK tiskový mluvčí ČOV Alexandr Kliment.

Cleese proslul především jako člen skupiny Monty Python, ale byl také nominován na Oscara za scénář k filmu Ryba jménem Vanda. Zahrál si populární postavu "Q" v bondovce Dnes neumírej a jednu z vedlejších rolí ztvárnil i v prvních dvou filmech o Harrym Potterovi. Spolupodílel se na řadě úspěšných komediálních seriálů.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!