Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Hilgertová si vybojovala pátou olympiádu

Sport

  17:33
PRAHA - Kajakářka Štěpánka Hilgertová, kanoista Stanislav Ježek a deblkanoisté Jaroslav Volf a Ondřej Štěpánek pojedou na olympijské hry do Pekingu. Jistotu nominace mají už po dnešním třetím ze čtyř závodů v Praze v Troji. Dramatická situace, jíž rozhodne až závěrečné nedělní klání, nastala mezi kajakáři, kde šanci kvalifikovat se do Pekingu mají ještě čtyři lodě.

Štěpánka to dokázala. foto: ČTK

Hilgertová pojede na své páté olympijské hry a pomohlo jí k tomu po dvou vítězstvích minulý víkend ve Veltrusech dnešní druhé místo. Jistotu má díky bonusovému bodu, který si připíše do celkového pořadí za třetí místo na loňském MS v Brazílii. Vítězná Irena Pavelková tudíž i v případě svého nedělního triumfu boj o olympiádu právě o tento bod prohraje. O zbylé dvě místa do reprezentace svede boj s Marií Řihoškovou a Kateřinou Kudějovou.

Ježek a Volf se Štěpánkem ukázali, že v letošní sezoně jezdí ve skvělé formě a vyhráli všechny dosavadní tři nominační závody. Za Ježkem se do českého týmu zřejmě dostanou dnes druhý Jan Mašek a třetí Tomáš Indruch. Teoretickou šanci při výpadku soupeřů a svém úspěchu má také Vítězslav Gebas. Již jisté místo v reprezentaci mají třikrát druzí Marek Jiras a Tomáš Máder, o třetí pozici se v neděli pobijí Václav Hradílek se Štěpánem Sehnalem a Ladislav Vlček s Martinem Hammerem.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...