Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund
130 let

Lidovky.cz

Hlaváč se vrací do NHL

Sport

  11:45
TAMPA BAY - Hokejový útočník Jan Hlaváč se po třech letech vrací do zámořské NHL. Jako nechráněný volný hráč uzavřel roční dvoucestnou smlouvu s Tampou Bay.

Jan Hlaváč si znova zkusí NHL. foto: Michal KamarytČTK

Třicetiletý dvojnásobný mistr světa je tak třetí osobností, která opouští mistrovskou Spartu. Kontrakt s Coloradem totiž před více než dvěma týdny uzavřel nejproduktivnější hráč uplynulého ročníku extraligy Jaroslav Hlinka. Za pražský tým už nebude hrát ani Ondřej Kratěna, který odešel do finského Kärpätu Oulu.

Podle informací zámořských médii podepsal Hlaváč dvoucestnou smlouvu, která mu v případě působení v NHL garantuje příjem 650.000 dolarů. Na farmě by poté bral pouze 100.000 dolarů. V kontraktu je však klauzule, podle které se po skončení tréninkového kempu - kdyby se mu nevydařil - může vrátit zpět do Evropy bez finančních nároků. 

"Jan Hlaváč je velice šikovný hráč a věříme, že dobře zapadne mezi našich šest nejlepších útočníků. Věříme, že jim bude klapat spolupráce s Bradem Richardsem," nastínil své plány generální manažer Lightning Jay Feaster. "Je to excelentní bruslař, umí také tvořit hru i dávat góly," doplnil Feaster k Hlaváčovi.

V prestižní soutěži naposledy Hlaváč působil v sezoně 2003/04, kdy oblékal dres New Yorku Rangers. Zakončil tak pětileté působení v zámoří, kam odešel po triumfu na mistrovství světa v Lillehammeru. Zamířil do Rangers, odkud po dvou letech přestoupil do Philadelphie a přes Vancouver a Carolinu se vrátil opět do New Yorku.
Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!