Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Hokejová Slavie počtvrté prohrála

Sport

  21:54
PRAHA - Nadvláda hokejistů pražské Slavie nad extraligou končí. Suverén začátku soutěže prohrál ve 24. kole na ledě Litvínova 1:3. Druhé Vítkovice už na Slavii ztrácejí pouze dva body.

Slavia Praha foto: Michal KamarytČTK

Pražané, jejichž náskok může být v případě sobotní výhry Liberce nad Českými Budějovicemi jen jednobodový, mají navíc odehráno o jedno utkání více než jejich pronásledovatelé.

"Měli jsme to utkání slibně rozehrané. Za stavu 1:1 jsme si chtěli počkat na chybu domácích. Hlavně díky vyloučením jsme se ale dostali z tempa. Když dal Litvínov na 2:1, tak jsme museli otevřít hru, ale soupeř dal důrazem třetí gól a rozhodl," řekl slávistický asistent trenéra Jiří Kalous.

Litvínov výhrou a třemi body oslavil 60. výročí založení klubu. Vítkovicím stačil k výhře nad Kladnem jediný gól, který připravil v 34. minutě pro obránce Stanislava Hudce vtipnou přihrávkou zpoza branky útočník Petr Hubáček. Domácí pak odolali závěrečnému tlaku Kladna a brankář Marek Pinc se podruhé v sezoně radoval z nuly na svém kontě.

Úspěšný návrat do extraligy zažili brankář Adam Svoboda a útočník Petr Sýkora, kteří pomohli Pardubicím k výhře 2:1 nad Znojmem. Východočeši si tak po necelých dvou měsících na vlastním ledě znovu vychutnali ovace svých fanoušků po vyhraném zápase.

"Znojmo bylo velmi dobře připravené, bylo štěstí, že jsme dávali góly jen my. Za stavu 2:0 jsme zničehonic vzadu začali zmatkovat, ve třetí třetině už jsme se jen bránili a jen díky Adamovi jsme ten zápas dotáhli do vítězného konce," řekl trenér
Jiří Šejba.

Na šest zápasů bez porážky prodloužili svou sérii hokejisté stále posledního Vsetína. Dnes se rozešli smírně 2:2 s Karlovými Vary, nad kterými po čtvrthodině hry vedli již 2:0. V prodloužení byli blíže druhému bodu hosté, ale nevyužili ani téměř dvouminutovou dvojnásobnou přesilovou hru.

"Domácí potvrdili zlepšenou formu. Jsme rádi, že se nám podařilo smazat počáteční manko. Remíza po základní hrací době byla spravedlivá. Mrzí nás špatně zahraná přesilová hra v prodloužení, kdy jsme měli velmi blízko druhému bodu," uvedl
karlovarský trenér Zdeněk Venera.

Branka Radima Tesaříka pět minut před koncem zápasu rozhodla o výhře Třince nad Zlínem, za který důrazný obránce v minulosti hrál. Oceláři si tak připsali šestou výhru v devátém zápase, ve kterém je vedl kouč Jiří Juřík.

Čtyřiadvacáté kolo, jehož program se uzavře v sobotu na severu Čech, otevřel čtvrteční duel Sparty a Plzně. Pražané vedeni premiérově koučem Františkem Výborným prohráli 1:2 v prodloužení, když se jejich "katem" stal útočník Jiří Zelenka. Třiatřicetiletý hráč je přitom nejlepším střelcem sparťanské historie a na západ Čech putoval v říjnu na hostování z Holešovic.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.