Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Hvězdný Manning skončil po 14 letech v Indianapolisu

Sport

  17:32
INDIANAPOLIS - Jeden z nejslavnějších hráčů v historii amerického fotbalu Peyton Manning skončil po 14 letech v klubu NFL Indianapolis Colts. Hvězdný quarterback se dohodl v týmu svého srdce na rozvázání smlouvy, což Colts ušetřilo 28 milionů dolarů, které by mu v případě pokračování museli zaplatit.

Zklamaný Payton Manning. foto: Reuters

Pětatřicetiletý Manning vynechal celou uplynulou sezonu po operaci krku. Colts bez své dlouholeté opory byli s bilancí dvou výher 14 proher nejhorším týmem v soutěži a díky tomu si budou moci na dubnovém draftu vybrat jako prvního talentovaného Andrewa Lucka, na němž postaví svou budoucnost.

"Nebylo to rozhodnutí majitele, ale moje," uvedl ke svému odchodu Manning na emotivní tiskové konferenci, na níž spolu s vlastníkem Jimem Irsayem zadržovali slzy. "Nikdo z nás to tak nechtěl, ale okolnosti si to žádaly.

Zapojte se do diskuze! Nově přes SMS

Strávil jsem tu skoro celý svůj dospělý život, myslím však, že všichni víme, že ve sportu ani v životě nic netrvá věčně," dodal Manning, jenž se stane jedním z nejžádanějších volných hráčů na trhu.

Manning hrál za Indianapolis od roku 1998 a až do minulé sezony nevynechal jediný zápas. Drží většinu klubových rekordů a jako jediný hráč historie byl vyhlášen čtyřikrát nejlepším hráčem NFL. V roce 2007 dovedl Colts k triumfu v Super Bowlu a byl vyhlášen nejlepším účastníkem finále, což následující rok zopakoval jeho mladší bratr Eli, quarterback týmu New York Giants.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!