Středa 19. června 2024, svátek má Leoš
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Hradecká nevyužila dva mečboly a s Ivanovičovou po boji prohrála

Sport

  21:31aktualizováno  22:56
PRAHA/LONDÝN - Ve velký tenisový boj se změnil zápas, jenž měl být pro srbskou krásku Anu Ivanovičovou první zastávkou za slávou. Česká tenistka Lucie Hradecká byla blízko skvělému výsledku, měla dokonce dva mečboly, nakonec ale s 13. hráčkou světa prohrála 7:5, 2:6 a 6:8 a dvorci v All England Clubu se loučí.

Lucie Hradecká. foto: ČTK

OHLASY PO ZÁPASE

"Když jsem přišla do šatny, první reakce byla, že jsem byla smutná," řekla po zápase čtyřiadvacetiletá Hradecká.

"Ale přece jen to byl dobrej zápas. Ukázal, že i s hráčkami kolem desáté příčky se dá nejen hrát, ale dá se je i porazit. Dnes bohužel chyběl jeden míček, ale určitě to je superzkušenost, Nemám si co vyčítat," uvedla česká tenistka.

Hradecký ovšem byla nespokojená s několika výroky čárových rozhodčích. "Bylo tam několik sporných balonů, ale na druhou stranu jsou rozhodčí jen lidi a pískají, jak to vidí," pokrčila rameny.

Čtyřiadvacetiletá česká hráčka předvedla proti bývalé světové jedničce a hráčce, která předloni hrála ve Wimbledonu semifinále, velmi dobrý výkon a potvrdila, že letošní zápasová bilance na okruhu 20-12 není náhodná.

Proti mladší, ale zkušenější Ivanovičové se nebála riskovat, a odvážnou hrou získala za 42 minut první set 7:5. Ve druhém setu ještě česká hráčka na úvod vedla, poté ale Ivanovičová kralovala a nakonec získala druhou sadu snadno 6:2.

Skutečná tenisová bitva, která bavila diváky na kurtu číslo 4., ale také u televizních obrazovek, se strhla až v poslední rozhodující sadě. Hradecká za stavu 4:4 ztratila podání a bývalá světová jednička Ivanovičová měla šanci při svém servisu utkání ukončit. O dva gamy později se situace znovu otočila. Česká bojovnice vedla 6:5 a při servisu soupeřky měla dokonce 2 mečboly.

Ty ovšem nevyužila, následně ztratila opět svůj servis a srbská tenistka již napodruhé nezaváhala a třetí set vyhrála za 53 minut 8:6, když poslední úder Hradecké skončil těsně za postranní čarou.

Nejlepší tip na letní grilovačku: Bez něj se neobejdete
Nejlepší tip na letní grilovačku: Bez něj se neobejdete

Ajvar skvěle dochutí všechny grilované pokrmy. V redakci jsme vyzkoušely jemný i pálivý Ajvar, který se hodí k masu i zelenině. Jaké recepty se...