Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Hřiště v Oslu je způsobilé, hrát se bude v sobotu

Sport

  14:49
OSLO - Stadion Ullevaal v norském Oslu je způsobilý přivítat sobotní barážový zápas mezi fotbalovými reprezentacemi České republiky a Norska, uvedl dnes delegát FIFA.

Vladimír Šmicer, Pavel Nedvěd a Karel Poborský (zleva) se připravují na sobotní zápas v Norsku foto: ČTK

Konečné rozhodnutí však učiní švýcarský rozhodčí Massimo Busacca až dopoledne před zápasem. O výsledcích schůzky, které se zúčastnili funkcionáři obou národních svazů a delegát mezinárodní federace FIFA, informoval generální sekretář ČMFS Petr Fousek.

"Oba týmy budou trénovat jinde: náš tým na stadionu Bislet a Norové na jiném hřišti. Trávník na Ullevaalu zůstane dnes ještě zakrytý a o způsobilosti rozhodne definitivně v sobotu ráno hlavní rozhodčí," řekl Fousek.

Podle něj přeložení zápasu na neděli nehrozí. "Dnes v Oslu už pršet nemá, a pokud počasí vydrží, je předpoklad, že trávník bude regulérní," uvedl funkcionář.

Během schůzky Fousek svůj postoj konzultoval s trenérem Karlem Brücknerem, který na podmáčený trávník spěchal okamžitě z letiště. Podle kouče se Norové pokusili hrací plochu vylepšit i nasypáním pískové vrstvy.

Čeští fotbalisté dostanou možnost si trávník prohlédnout a současně vybrat vhodné obutí až v den utkání, což nebývá obvyklé.

"Podle dohody v sobotu v 11:30 si hráči trávník projdou, aby se se s ním alespoň částečně seznámili," uvedl Fousek.

Autor: