Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Hubník: Remíza je pro nás zlatá

Sport

  22:37
PRAHA - Spartě svým gólem deset minut před poločasem vdechl naději, že na půdě Slavie může pomýšlet na vítězství. Letenský obránce Roman Hubník zažil své první derby, ale nakonec nepohrdl ani konečnou remízou 1:1, i když fotbalisté Sparty přišli o cenný triumf až osm minut před koncem utkání.

Roman Hubník (v červeném) s Alešem Bestou. foto: ČTK

"Nakonec je pro nás i ten bod zlatý," narážel Hubník na to, že Sparta po většinu utkání musela odrážet četné útoky Slavie, která v 82. minutě svoji převahu korunovala Jandovým vyrovnáním. "Naopak od nás to směrem dopředu moc dobré není. Góly sice moc nedostáváme, ale ani nedáváme. Dnes jsme vlastně dali gól ze dvou šancí, což je málo," uvedl Hubník.

S ním souhlasil i brankář Jaromír Blažek. "Můžeme být za remízu rádi. Dozadu hrajeme docela slušně, ale vepředu vůbec. A to je na Spartu málo. Nedaří se nám," zlobil se Blažek.

Ve sparťanském dresu se Hubník prosadil střelecky už podruhé po svém zimním příchodu z FK Moskva. Stejně jako před měsícem proti Brnu udeřil hlavou ze vzduchu. A v první chvíli mu hlavou problesklo, že by mohl být hrdinou derby.

"Člověku to určitě v myšlenkách prolétne. Přece jenom jde o velký zápas, strašně sledovaný. A pro nás ten gól mohl znamenat hodně. Škoda, že jsme to neubránili, ale Slavia nás tlačila," řekl Hubník.

Jandovo vyrovnání na sebe vzal sparťanský záložník Igor Žofčák. "Udělal jsem chybu, měl jsem to z vápna odkopnout pryč a mohl být klid. Místo toho jsem chtěl míč zbytečně zpracovat a vyvézt ho sám pryč, ale řešil jsem to špatně. Stálo nás to výhru," posteskl si Žofčák.

"Mrzí to o to víc, že jsme mohli být první týmem v lize, který na novém stadionu Slavie vyhrál," připomněl Hubník skutečnost, že Slavia od loňského otevření Edenu na domácí scéně ještě neprohrála a po úvodní remíze s Jabloncem dnes ztratila body po šňůře 11 triumfů.

Hubník dohrával zápas se sebezapřením, pět minut po přestávce se srazil s brankářem Blažkem a na jeho pohybu to bylo znát. "Měl jsem toho plné zuby, prvně jsem myslel, že budu muset střídat, protože mě to hodně bolelo. Po obstřiku to šlo, ale jak to po zápase zatuhlo, tak je konec," litoval Hubník.

Nakonec byl rád, že Sparta odjíždí s Edenu alespoň s bodem. Po vyrovnání měl prý strach, aby nevyšla úplně naprázdno. "Slavia měla převahu, i po jejím vyrovnání to tam smrdělo gólem. Takže ten bod bereme, navíc jsme zase trochu odskočili třetímu Liberci. Jsme už v situaci, kdy se musíme dívat hlavně na to, abychom udrželi alespoň to druhé místo," dodal Hubník.

Autor: