Neděle 5. května 2024, svátek má Klaudie
130 let

Lidovky.cz

I druhý harrachovský závod SP byl zrušen

Sport

  15:52
HARRACHOV - Druhý závod Světového poháru v letech na lyžích v Harrachově byl zrušen kvůli větru. Z víkendového programu se tak uskutečnilo jen jedno kolo dnes dopoledne jako náhrada za zrušený sobotní závod. Jediným vítězem z plánovaných víkendových čtyř kol se tak stal Fin Janne Ahonen, jenž dnes dopoledne doletěl v jediném platném kole nejdál, na 199,5 metru.

Deštivé počasí doprovázelo 20. ledna také dopolední odložený závod Světového poháru v letech na lyžích v Harrachově. foto: ČTK

Druhé klání mělo začít po obědě ve 13:45, start byl poté odložen o 45 minut. Na můstek se však dostali pouze předskokani a dva závodníci, na třetího v pořadí Lukáše Hlavu už nedošlo.

"Měli jsme šanci závod uspořádat," řekl českým novinářům šéf skoku Mezinárodní lyžařské federace Walter Hofer. Problém podle jeho slov totiž nebyl samotný vítr. I s deštěm by se organizátoři uměli vypořádat. "Ale s kombinací obojího jsme se nedokázali vyrovnat, podmínky by měl každý jiné," vysvětlil.

Zrušení letů na lyžích v Harrachově není žádnou novinkou. Naposledy se při MS v roce 2002 konaly jen sobotní závody, druhý díl rovněž překazil vítr. Tři roky předtím se při závodu SP konal jen trénink, vichřice byla totiž tak silná, že roztrhala i protivětrné bariéry.

V roce 1996 se při SP rovněž počítala jen sobota, stejně jako na MS v sezoně 1992. Počasí povolilo lety v celém rozsahu v Harrachově pouze při SP v roce 2001.
Autor:

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...