Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

I to je možné. V Anglii vyhodili trenéra behěm utkání, po telefonu

Sport

  11:47
PRAHA - Nejpopulárnější sportovní odvětví má i po sto padesáti letech své existence čím překvapovat. Je to zřejmě poprvé, co se fotbalový trenér během zápasu prostřednictvím telefonického hovoru dozvěděl, že je z klubu vyhozen. Kuriózní situace se udála minulý týden v týmu Chichester City působícím v nižších anglických soutěžích.

Trenér Chichester City Mark Poulton foto: Reprofoto

Kouč Mark Poulton zřejmě ani necítil výrazné ohrožení své pozice: ve druhém poločase duelu s regionálním rivalem Redhillem jeho svěřenci vedli 2:1, když mu zazvonil mobil... Volal mu manažer týmu Gary Walker. 

"Měl jsem odejít," prozradil předmět krátké diskuse šokovaný trenér, který se s podobným způsobem jednání setkal vůbec poprvé. "Jenže já hráče nikdy neopouštím, proto jsem zůstal do konce střetnutí. Bohužel jsme ho nakonec prohráli 2:4," podotkl zklamaně.

Ačkoliv byl zaskočen, s odstupem času rozhodnutí šéfa vůbec nelituje: "Ten tým je neprofesionální a chaotický. Jsou v něm lidé, kteří se o klub vůbec nezajímají a hájí jen své vlastní zájmy. Dobře, že jsem z toho cirkusu vypadl," dodal rozhořčený Poulton.

Vedení klubu se odmítlo k celé situaci vyjadřovat, samotní fotbalisté však většinově stojí za svým bývalým trenérem. Někteří z nich dokonce chtějí Chichester City opustit.

Témata: trenér, Anglie

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!