Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Isinbajevová znovu vylepšila světový rekord v tyčce

Sport

  16:29
Šanghaj - Tyčkařka Jelena Isinbajevová po necelém měsíci opět vylepšila světový rekord. Na mítinku v Šanghaji dnes ruská atletka přeskočila laťku ve výšce 507 centimetrů. K srpnovému výkonu ze Zlaté ligy v Curychu přidala jeden centimetr.

Světová rekordmanak Isinbajeva. foto: ČTK

Sedmadvacetiletá Isinbajevová si připsala už 28. rekordní zápis v kariéře a po curyšském triumfu přidala další náplast na neúspěšné vystoupení na mistrovství světa. V Berlíně totiž jako jasná favoritka nepřeskočila ani svoji základní výšku.

O vrcholný výkon se v Šanghaji postarala i sprinterka Carmelita Jeterová. Týden po fantastickém času 10,67 sekundy se brzy třicetiletá Američanka zlepšila o další tři setiny a v historických tabulkách už se posunula před dosud druhou krajanku Marion Jonesovou.

Rychleji, a hned třikrát, běžela v dějinách jen další Američanka Florence Griffithová-Joynerová. Její světový rekord z roku 1988 má hodnotu 10,49 sekundy.

Autor:

Tajný trik na intimní hygienu v létě
Tajný trik na intimní hygienu v létě

Na trhu s intimní kosmetikou již existuje tolik produktů, ze kterých si můžeme vybrat: gely, emulze, pěny... My vám však pomůžeme s výběrem. Naše 3...