Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Ital Piepoli vítězem desáté etapy Tour de France

Sport

  18:07
HAUTACAM - Letošní Tour de France se nese ve znamení neustále nových mužů jedoucích ve žlutém trikotu. Zdá se, že po dopingových skandálech a odchodu bývalých cyklistických hvězd bude obtížné najít novou cyklistickou superstar.

Leonardo Piepoli oslavuje své loňské vítězství v etapě závodu Kolem Katalánska. foto: ČTK

Cyklistická Tour de France má po dnešní 10. etapě nového lídra. Do žlutého trikotu se po 156 kilometrech z Pau do Hautacamu oblékl Cadel Evans. Australský cyklista z vedoucí pozice sesadil Lucemburčana Kima Kirchena, který se propadl na sedmou příčku elkové klasifikace. Desátou etapu vyhrál Ital Leonardo Piepoli.

Náš Roman Kreuziger  se v dnešní etapě umístil na pěkném 24 místě se ztrátou 7 minut. Celkově si drží 21. příčku s celkovou ztrátou 7 minut na prvního Australana Evanse.

Evans dnešním triumfem udělal důležitý krok k celkovému vítězství ve slavném závodu. Etapa Tour de France v Hautacamu finišovala zatím třikrát a jezdec, který se po ní oblékl do žlutého trikotu, ho vždy nakonec dovezl až do cíle v Paříži a radoval se z celkového vítězství. V roce 1994 se to povedlo Miguelu Indurainovi, o dva roky později Bjarne Riisovi a v roce 2004 Lanci Armstrongovi.

Autoři: ,