Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Sport

Di Palermo namísto Kaderky. Tennis Europe má dočasně nového šéfa

Giorgio Di Palermo během turnaje na Sardinii foto: Profimedia.cz

Iva Kaderku dočasně zastoupil v čele kontinentální federace Tennis Europe dosavadní viceprezident Giorgio Di Palermo. Organizace o tom informovala na svém webu. Šéf Českého tenisového svazu Kaderka je od minulého čtvrtka ve vazbě, policie ho viní stejně jako další čtyři lidi z podvodů se státními dotacemi.
  16:46

„Správní rada se zachovala v souladu se stanovami evropské federace a dočasně pověřila vedením Giorgia Di Palerma. Vzhledem k probíhajícímu řízení (které se netýká Tennis Europe) by byl jakýkoliv další komentář nevhodný,“ uvedli zástupci organizace.

Kaderka je v čele Tennis Europe od roku 2020, o rok později post obhájil. Mandát by mu měl vypršet letos. Český tenisový svaz vede od roku 1998, minulý pátek ho ve funkci dočasně nahradil sportovní ředitel Jan Stočes.

Vedle Kaderky skončil ve čtvrtek ve vazbě i člen dozorčí rady ČTS Vojtěch Flégl. Oběma hrozí až desetileté vězení, trestnou činnost popírají.

Zbývající tři zadržené - tajemníka svazu Jakuba Fastra, šéfku ekonomického oddělení Hanu Baierovou a někdejšího předního deblistu Daniela Vacka, který trénuje daviscupového reprezentanta Tomáše Macháče - policisté propustili a budou je stíhat na svobodě.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!