Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Já ty soutěže neznám

Sport

  8:59
PRAHA - Přestože závěr letošního ročníku první ligy neprovázely skandály v podobě podezření z korupce (jak tomu bylo před rokem), v nižších soutěžích je naopak pořádně rušno. Pondělním druholigovým zápasem mezi Bystrcí a Vítkovicemi se bude zabývat policie i disciplinární komise ČMFS.

Vlastimil Košťál foto: Tomáš KristLidové noviny

Oběma týmům šlo o záchranu, Bystrc po poločase vedla 2:0, ale hosté pak utkání otočili čtyřmi góly. Zvláštní výsledky přinesly i další nižší soutěže – například v pražské I. A třídě byly k vidění dvě podezřelé výhry o jedenáct gólů... O tom, že čím níže se soutěžemi sestupuje, tím větší „džungle“ je k vidění, se mluví už dlouho. „Já takový pocit ale nemám,“ říká místopředseda Českomoravského fotbalového svazu Vlastimil Košťál.

Co říkáte na podezřelé výsledky v závěrečných kolech nižších soutěží?
Nemám na to žádný názor. Musí se to ale vyšetřit, a pokud tam došlo k nějakým pochybením, tak je třeba to s veškerou vehemencí potrestat.

Aféry z nižších soutěží poškozují český fotbal úplně stejně jako skandály z první ligy, souhlasíte?
Všechno je to fotbal. Já si ale myslím, že první liga ničím takovým v současné době určitě netrpí. A jestli se něco nekalého děje v nižších soutěžích, tak je třeba to vymýtit.

Celý rozhovor s Vlastimilem
Košťálem a další informace 
si přečtěte v dnešním vydání deníku

Autor:

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...