Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Jágrovi Rangers získali elitní útočníky

Sport

  16:19
NEW YORK - Jágr a spol. mají v New Yorku Rangers od nové sezony NHL za spoluhráče elitní útočníky Scotta Gomeze a Chrise Druryho. Klub získal oba žádané centry poté, co se otevřel trh s volnými hráči.

Jaromír Jágr se raduje ze vstřeleného gólu foto: ČTK

Gomez by měl ve slavné Madison Square Garden působit podle kontraktu na celkem 51,5 milionu dolarů následujících sedm let, přičemž v nové sezoně by měl mít desetimilionový příjem. Jeho rekordní plat tak bude vyšší než v Jágrově případě.

Drurymu zaručuje pětiletá smlouva celkem 35,25 milionu, z toho 7,1 milionu v každé z nadcházejících dvou sezon. "Je to naprosto fantastické," neskrýval nadšení generální manažer Glen Sather. "Oba pro nás byli číslem jedna, ale nikdy bychom nečekali, že se nám podaří získat oba dva," přiznal Sather.

Klub hledal centra do druhé řady k Brendanu Shanahanovi, kam trenéři nyní pravděpodobně přidají Gomeze. Po Jágrově boku v prvním útoku by měl hrát Drury. Dosavadní elitní centr Rangers Michael Nylander se podle internetovéhov serveru TSN stal posilou Edmontonu.

Kluby měnili také dva čeští krajánci. Útočník Radek Dvořák rozšíří česko-slovenskou kolonii na Floridě. Třicetiletý hráč podepsal s vedením Panthers dvouletou smlouvu, jejíž finanční podmínky nebyly zatím zveřejněny. Útočník Petr Sýkora bude od nové sezony oblékat dres Pittsburghu Penguins. Třicetiletý rodák z Plzně po roce opouští Edmonton a kanadský klub v něm ztrácí svého nejproduktivnějšího hráče.
Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.