Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Jako první český lyžař letos bodoval Krýzl

Sport

  19:01aktualizováno  22:34
BEAVER CREEK - Úvodní slalom sezony vyhrál v Beaver Creeku král této disciplíny i celkového Světového poháru z minulé sezony Ivica Kostelič z Chorvatska. Devětadvacáté místo obsadil Kryštof Krýzl a jako první český lyžař v tomto ročníku dokázal bodovat. Ondřej Bank a Filip Trejbal nepostoupili z prvního kola.

Český lyžař Kryštof Krýzl foto: Reprofoto

Dvaatřicetiletý Kostelič si připsal devatenácté pohárové vítězství v kariéře v závodě, jenž se měl původně jet ve Val d'Isére, ale kvůli špatným sněhovým podmínkám zůstali lyžaři v USA. Kostelič byl po prvním kole na děleném druhém místě, osmým nejrychlejším časem v druhé jízdě na pomalé trati se však vyšvihl na vrchol.

Druhý s odstupem 14 setin sekundy skončil Ital Christian Deville a v téměř jednatřiceti letech se poprvé v kariéře dostal na stupně vítězů v SP. Třetí místo obsadil Rakušan Marcel Hirscher (-0,48) a zkompletoval v Beaver Creeku svou medailovou sbírku, neboť v minulých dnech obsadil v obřích slalomech první a druhé místo. Průběžné vedení v SP si udržel Nor Aksel Lund Svindal.

Krýzl startoval v prvním kole z českého tria poslední, ale i s číslem 49 zajel šestadvacátý postupový čas. Ve druhé jízdě si o tři místa pohoršil a s celkovou ztrátou 3,19 na Kosteliče bral dva body.

Krýzl: Body jsem chtěl

"Po prvním kole jsem byl nadšený, už dlouho jsem nepostoupil. Druhou jízdu jsem jel podvědomě zadrženě. Chtěl jsem dojet, abych měl body," uvedl v tiskové zprávě Krýzl. "Tady je hrozně divný sníh, takže jakmile člověk nejede naplno, je to hned na čase znát. Ale jsem spokojený, mám body. I když jsem před sezonou jsem čekal, že se mi bude více dařit v obřím slalomu, tak to vypadá, že půjde spíš slalom speciál," dodal osmý muž ze slalomu na MS 2009.

Slalomový specialista Trejbal byl v prvním kole klasifikován na 44. místě s odstupem 3,09. Univerzál Bank, jenž kvůli prodělané nemoci naskočil do SP až nyní o víkendu, byl se ztrátou 3,58 poslední šestačtyřicátý z těch, kteří dokončili.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!