Středa 8. května 2024, Den vítězství
130 let

Lidovky.cz

Jenom jsem zavřel oči a vypálil

Sport

  10:56
NEW YORK - Útočník Jiří Hudler a brankář Dominik Hašek se zasloužili o výhru hokejistů Detroitu 4:2 ve čtvrtečním utkání NHL na ledě Colorada. Hudler v polovině zápasu zlomil nerozhodný stav 2:2, Hašek zlikvidoval 22 střel a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu.

Gólman Dominik Hašek v akci. foto: ČTK

Hašek bývá v brance Red Wings často bez práce, tentokrát se ale musel pořádně činit a předváděl jeden lepší zákrok za druhým. Střelci Avalanche z něho byli nešťastní. "Podali jsme skvělý výkon. Na ledě jsme splnili všechno, co jsme chtěli, s výjimkou vítězství. Jsme velice zklamaní," prohlásil po utkání sklíčený kouč Colorada Joel Quenneville. "Kdybychom takhle hráli pořád, jsme na tom v tabulce mnohem lépe."

Hráči Avalanche dokázali v zápase smazat dvoubrankový náskok soupeře, který v první třetině založil dvěma trefami Valtteri Filppula. V úvodu 32. minuty však dali prostor Hudlerovi, který zavezl puk do útočného pásma, přihrávka se mu vrátila zpátky na hokejku a on ranou z pravého kruhu pro vhazování trefil horní roh branky Petera Budaje. "Jenom jsem zavřel oči a vypálil," řekl Hudler k svému desátému gólu v sezoně.

Detroit si díky němu připsal třinácté vítězství z posledních patnácti zápasů a znovu potvrdil pozici nejlepšího týmu celé NHL. Hlavním důvodem je pouhých 84 inkasovaných gólů, což je nejméně ze všech týmů v lize. "Bráníme velmi zodpovědně. Snažíme se eliminovat šance soupeře a máme výborné gólmany. V útoku pak stačí, abychom byli trpěliví," poznamenal kapitán mužstva Nicklas Lidström.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!