Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Jsem rád, že se vracím do Sparty

Sport

  9:50
PRAHA - Fotbalový obránce Tomáš Řepka je od včerejška opět sparťanem. Letenský klub se na jeho přestupu včera domluvil s anglickým West Hamem. Hráč s kontroverzní pověstí, který se do Sparty vrací po osmi letech, podepíše s Pražany tříletý kontrakt.

Tomáš Řepka při tréninku. foto: Jan Zátorský, Lidové noviny

"Poslední jednání probíhala prostřednictvím faxů a obě strany se na podmínkách kontraktu dohodly ve čtvrtek večer," uvedl ředitel komunikace Sparty Lukáš Přibyl.

Řepka se k týmu kouče Stanislava Grigy připojí koncem ledna na soustředění ve Španělsku, předtím ještě sehraje za "Kladiváře" dva zápasy. Zítra proti Aston Ville a 23. ledna s Fulhamem, kdy se rozloučí s domácími fanoušky.

"Je to pro nás nejdůležitější přestup zimy a věřím tomu, že nám Tomáš pomůže jak na hřišti, tak v kabině. Od začátku to byl ten základní kámen, který jsme si přáli a jsem rád, že je tady," přivítal příchod nejzářivější posily Sparty Griga.

Uzavřením transferu skončil třítýdenní maraton jednání o Řepkově příchodu. Někdejší český reprezentant, který se dlouhou dobu netajil návratem domů, zářil radostí. "Je to skvělá zpráva, už se do Sparty moc těším," řekl pro LN.

LN Jak moc se vám ulevilo?
Samozřejmě jsem hrozně rád, že to vyšlo a ve Spartě se objevím už na jaře.

LN Byla při jednáních s West Hamem rozhodující vaše silná vůle po návratu domů?
Asi ano. Když někde nechcete být, není dobré vás tam držet násilím. Myslím, že to v klubu pochopili a rozumně jsme se domluvili. Mluvil jsem ve středu s trenérem a pochopil mojí situaci. Říkal, že je mu to hrozně líto. Souhlasil, ale měl jedinou podmínku: musím odehrát poslední dva zápasy. Až teprve potom poletím do Prahy.

LN Těší vás, že se nesbalíte hned a ještě se rozloučíte s West Hamem na domácím stadionu?
Jsem za to rád, i když to pro mě nebude určitě lehký. Budu moci alespoň poděkovat všem fantastickým fanouškům za ty hezký i špatný roky, které jsem v klubu zažil. Ale na to špatný se hrozně rychle zapomíná. Každopádně pět let v jednom mužstvu není krátká doba a nebude se mi odcházet jednoduše.

LN Nebudete se ale podvědomě šetřit, abyste nepřišel do Sparty zraněný?
Víte, v zápase si můžete dávat pozor a pak stejně přijdou situace, které nepohlídáte. Proto se budu hlavně snažit, aby se vyhrálo.

LN Jak moc se potom těšíte na zimní přípravu? Tu jste v zahraničních angažmá osm let nezažil...
To je pravda. Doufám, že jsem alespoň tu nejméně příjemnou část přeskočil a teď už budu mít nějaké to lechtání. (smích) Bude to pro mě každopádně něco nového.

LN Vzpomenete si vůbec na váš poslední zápas ve sparťanském dresu?
Bylo to doma, nepamatuju si proti komu, ale vím, že jsme vyhráli.

LN Pro sparťanské příznivce budete jednoznačně největší hvězdou týmu. Tipnete si, kolik diváků vás přijde přivítat na Letnou při prvním ligovém utkání?
O tom vůbec neuvažuju. Za žádnou hvězdu se nepovažuju a doufám, že mě tak lidi budou brát. Samozřejmě bych chtěl, aby začali zase víc chodit na fotbal a Sparta se vrátila do starých kolejí. Já se o to budu maximálně snažit.
Autoři:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...