Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Juventus nabízí za Fenina 200 milionů

Sport

  16:47
TURÍN - Juventus Turín má zájem o útočníka Teplic Martina Fenina. Podle serveru Tutto Mercato nabízí za dvacetiletého českého reprezentanta odstupné 7,5 milionu eur, což je zhruba 200 milionů korun.

Martin Fenin s medaili z MS do dvaceti let. foto: Viktor ChladLidové noviny

Fotbalistův agent Pavel Zíka zájem Juventusu potvrdil. "Zatím to je ale pouze ve stavu počátečního oťukávání. Koncem listopadu bych měl letět do Turína, kde si o této možnosti promluvíme. Martin o tom ví, ale zatím to bereme všichni rozumně. Podobný přestup by se musel ve spolupráci s Teplicemi hodně důkladně připravit," řekl Zíka.

I Fenin se prý domnívá, že přestoupit půl roku před Eurem do velkého klubu a zahřívat lavičku by nebylo zrovna ideální. "Jsou tři varianty, ke kterým může v zimě dojít. Buď zatím nepřestoupí, nebo přestoupí a zůstane do léta v Teplicích na hostování. Nebo by šel na hostování - v případě Juventusu v rámci italské ligy," uvedl agent.

Už v létě se zdálo, že Feninův odchod do zahraničí je na spadnutí. Rodák z Chebu se na světovém šampionátu dvacítek blýskl mimo jiné gólem ve finále proti Argentině a v následujících týdnech chodily do Teplic nabídky na přestup za sumu kolem sto milionů korun. Nejvážnější byly z Brém a Espaňolu Barcelona, zájem o Fenina projevily také Frankfurt, Santander či Lazio Řím.

Fenin se mezitím prosadil i do národního týmu, v kterém stihl nasbírat během podzimu tři starty. V lize dal sedm branek a dělí se o vedení v tabulce střelců. Teplice jsou i jeho zásluhou v soutěži třetí jen o skóre za druhou Spartou.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!