Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Kalouda přestoupil do CSKA Moskva

Sport

  14:04
MOSKVA - Fotbalový vicemistr světa do 20 let Luboš Kalouda přestoupil z 1. FC Brno do ruského týmu CSKA Moskva. V poslední možný den ruského přestupního termínu dvacetiletý záložník podepsal s CSKA pětiletý kontrakt. Potvrdil to majoritní vlastník brněnského klubu Roman Pros.
Luboš Kalouda - ilustrační foto.

Luboš Kalouda - ilustrační foto. foto: ČTK

O Kaloudu se v zimní přestávce zajímaly například slavný Juventus Turín nebo anglický Newcastle United. Brno chtělo od Juventusu 130 milionů korun, což však turínský klub odmítl, zatímco CSKA podobnou částku údajně akceptoval. V britském tisku se také objevila zpráva, že o mladého českého fotbalistu má zájem i Chelsea, to ale nikdo nepotvrdil.

Odchovanec brněnského fotbalu Kalouda odehrál v české nejvyšší soutěži 27 zápasů a vstřelil pět branek. Jednou už také oblékl dres národního mužstva: v únoru na Kypru nastoupil proti Řecku, ovšem pod hlavičkou české reprezentační rezervy, takže se mu utkání do oficiálních statistik nepočítá.

Tým CSKA Moskva, za který hrál v minulosti i český reprezentant Jiří Jarošík, získal ruský titul naposledy v roce 2006. V minulém ročníku soutěže, hrané systémem jaro-podzim, obsadil třetí místo za Petrohradem a Spartakem Moskva.
Autor: