Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Kanaďan nezvládl porážku. Surově zbil dva české hokejbalisty

Sport

  19:30
ST. JOHN'S/PRAHA - Pro dva české hokejbalisty se senzační výhra nad Kanadou na mistrovství světa v St. John's změnila v noční můru. Vůbec první domácí porážku zámořské velmoci psychicky nezvládl její hráč Justin Pender. Surově napadl soupeře a jeho řádění navíc odnesl i slovenský rozhodčí Marek Kralovič, kterému zpřetrhal vazy.

Čeští hokejbalisté foto: Jan Donauschachtl, Jaroslav Badzik

Čeští hokejbalisté vyhráli utkání 5:1. A právě po vstřelení poslední branky a vteřinu před koncem zápasu neudržel Pender, který v minulosti krátce působil i ve slavné hokejové soutěži NHL a má pověst bitkaře, nervy na uzdě. Nejprve se pěstmi vrhnul na autora gólu Jana Bacovského a pak nešetřil ani brankáře Lukáše Heczka, jenž se snažil spoluhráče bránit. Gólman po spršce úderů dokonce omdlel.

Pendera se marně snažili zastavit kanadští hokejbalisté i sudí, kterého odvezla sanitka do nemocnice. Domácí surovec pak dostal dvouzápasový trest a rozzuřeně odešel ze scény. Organizátoři turnaje World ball hockey championships (WBHC) mezitím vydali na Twitteru prohlášení, v němž slibují, že se násilným chováním Kanaďana budou dále zabývat: "Nejprve ale musíme konzultovat situaci s rozhodčími a vše důkladně prošetřit."

Autoři: ,
Témata: Kanada, NHL, YouTube, Twitter

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...