Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav
130 let

Lidovky.cz

Prezident v peřejích. Petr Pavel sjel trať mistrovství světa na divoké vodě

Sport

  21:10
Český prezident Petr Pavel opět potvrdil, že je mužem akce. Během mistrovství světa juniorů a závodníků do 23 let ve sjezdu na divoké vodě, které první červencový týden hostila Roudnice nad Labem, se vydal do peřejí a trať sjel na deblkajaku.

„Horké víkendové teploty přímo lákaly k vodě, a tak jsem vyrazil podívat se do Roudnice na světový šampionát juniorů ve sjezdu na divoké vodě. Sám jsem si dokonce jízdu v roudnickém kanálu vyzkoušel se šestinásobným mistrem světa Tomášem Slovákem,“ napsal na svůj Facebook; Slovák je manažerem šampionátu.

Náročnou trať a boj s vlnami zvládl prezident s grácií. Od předsedy Českého svazu kanoistů Stanislava Ježka pak dostal památeční číslo 100 jako vzpomínku na úspěšné splutí umělé slalomové dráhy. V rámci sobotního květinového ceremoniálu pogratuloval Petr Pavel medailistům.

Mistrovství světa se zúčastnilo 250 závodníků z 27 zemí, čeští sjezdaři před domácími fanoušky vybojovali 48 cenných kovů a jednoznačně ovládli celkové hodnocení národů.

Autor:

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...