Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Sport

Muchová přijde o Turnaj mistryň, nevyléčila zápěstí: Nepříjemné rozhodnutí

Česká tenistka Karolína Muchová se loučí po porážce v semifinále US Open. foto: Reuters

Postoupila do finále Roland Garros a semifinále US Open, díky čemuž se kvalifikovala na Turnaj mistryň pro osm nejlepších tenistek sezony. Karolína Muchová se však na prestižním podniku, který začíná v neděli v mexickém Cancúnu, nakonec nepředstaví. Stále ji omezuje zranění zápěstí, které si přivodila na grandslamu v New Yorku. Osmá hráčka žebříčku vynechá rovněž listopadové finále týmového BJK Cupu, kde ji nahradí Marie Bouzková.
  9:24aktualizováno  10:38

„Je mi líto, že se nemohu zúčastnit Turnaje mistryň v Cancúnu. Až do poslední chvíle jsme se s lékaři a týmem snažili problém se zápěstím vyřešit. Bohužel rekonvalescence je delší, než bychom si všichni přáli, a proto jsem musela učinit toto nepříjemné rozhodnutí,“ informovala v úterý ráno v tiskové zprávě.

Její místo zaujme devátá hráčka roku Řekyně Maria Sakkariová, Barbora Krejčíková, která má účast v Cancúnu jistou ve čtyřhře s Kateřinou Siniakovou a v úterý v Číně začne singlovou misi na „malém Turnaji mistryň“ WTA Elite Trophy, se posouvá do role první náhradnice.

Další Češka Markéta Vondroušová, jež se v posledních týdnech rovněž potýkala se zdravotními potížemi, v Mexiku hrát plánuje: kvalifikovala se do dvouhry.

Trenér Emil Miške a Karolína Muchová.

Muchová ještě minulý týden ve čtvrtek na tiskové konferenci líčila, že se věnuje kondiční přípravě a intenzivní léčbě. „Doufám, že na Turnaj mistryň odletím a nastoupím tam,“ přála si.

Nakonec však zánět šlachy v zápěstí pravé hrací ruky vykurýrovat nedokázala. Zranění si přivodila před čtvrtfinále zářijového US Open, když se pokoušela o bekhend nad hlavou zády k síti. „K jejímu stylu patří, že pořád něco vymýšlí. Takových úderů dá na každém tréninku spoustu a nic se jí nestalo. Teď se to bohužel blbě sešlo,“ přiblížil její kouč Emil Miške.

Ani téměř dva měsíce od smolné příhody 27letá Češka pořád není schopná naplno hrát, natož měřit se s absolutní světovou špičkou.

I am heartbroken to announce that I will miss my first WTA Finals in Cancun.
Together with the team and doctors we tried everything till the last moments to resolve my wrist injury. Unfortunately, the time needed for the recovery is longer than we would've hoped for and therefore I had to make this unpleasant decision. I greatly appreciate the support of all the fans
I will do my best to be back in 2024 and get another chance to be part of the @wtafinals

24. října 2023 v 9:11, příspěvek archivován: 24. října 2023 v 9:54

Přijde nejen o Turnaj mistryň, ale i o finálový turnaj Poháru Billie Jean Kingové, který Češky rozehrají 7. listopadu. „Moc mě to mrzí. Kája měla fantastickou sezonu, poprvé v životě si mohla zahrát Turnaj mistryň a samozřejmě je to oslabení i pro náš tým,“ řekl pro česká média kapitán Petr Pála.

K Vondroušové, Krejčíkové, Siniakové a mladé Lindě Noskové donominoval Marii Bouzkovou. „V poslední době se jí dařilo ve dvouhře i čtyřhře,“ zdůraznil.

„Čekala jsem na zprávy, jak to vlastně bude,“ prozradila Bouzková. „Těším se, po delší době jsem součástí týmu. Vždy máme super atmosféru. Načerpám baterky, budu odpočinutá a pojedu si pro nové zkušenosti a vzpomínky.“

I když s nemilým vědomím, že jedna z jejich parťaček je zraněná.

„Moc si vážím podpory všech fanoušků a udělám maximum pro přípravu do další sezony,“ uvedla Muchová, která se chce soustředit na co nejrychlejší uzdravení a nachystání na první turnaje příštího roku.

Poslední zápas letošní sezony odehrála 8. září v semifinále US Open, kde nestačila na pozdější šampionku Američanku Coco Gauffovou.

Autoři: , ,

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...