Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Další finálová účast. Karolína Plíšková si zahraje o titul také v Soulu

Asie

  12:07
SOUL/PRAHA - Tenistka Karolína Plíšková se počtvrté v sezoně probojovala do finále turnaje WTA. V Soulu druhá nasazená česká hráčka v semifinále zdolala Rusku Marii Kirilenkovou 4:6, 7:6, 6:3. O druhý titul v kariéře si Plíšková zahraje s Američankou Varvarou Lepchenkovou.

Česká tenistka Karolína Plíšková. foto: ČTK/AP

Dvaadvacetiletá česká tenistka byla ve finále i na předchozím turnaji v Hongkongu, kde prohrála s Němkou Sabine Lisickou. O titul letos usilovala také v květnu v Norimberku, v dubnu v Kuala Lumpuru a v únoru v thajské Pattayi, ale pokaždé neuspěla. V Soulu má další příležitost ještě vylepšit skvělou sezonu a navázat na loňský triumf z Kuala Lumpuru.

"Mám velkou radost, že jsem po týdnu znovu ve finále. Doufám, že tentokrát už se mi podaří vyhrát," uvedla Plíšková na tiskové konferenci.

S bývalou světovou desítkou Kirilenkovou se utkala poprvé a svedla s ní velkou bitvu, která trvala dvě a půl hodiny. K vítězství nad momentálně 155. hráčkou světového žebříčku si pomohla deseti esy, udělala však také 14 dvojchyb.

V rozhodujícím třetím setu rodačka z Loun vedla 3:0, ale Ruska dokázala vyrovnat na 3:3. V osmém gamu Kirilenková při svém servisu neuhrála ani fiftýn a Plíšková pak už bez potíží dovedla zápas k vítězství.

ČTĚTE TAKÉ

Zápas se podle ní zlomil v tie-breaku druhého setu. "Myslím, že už se viděla jako vítězka. Mně to nešlo, nevycházel mi servis. Ale snažila jsem se ho udržet až do konce," řekla Plíšková, která byla v druhé sadě za stavu 5:6 dva míče od vyřazení. "V tie-breaku se může stát všechno. Ona udělala pár chyb, asi byla taky trochu nervózní," komentovala vyrovnanou zkrácenou hru, v níž využila druhý setbol.

"Za dalších deset minut jsem rychle vedla 3:0, ale ona pak trefovala všechno. Při mém podání zahrávala vítězné míče a vyrovnala. Naštěstí mi konečně také začalo jít podání a jsem ráda, že se mi povedlo vyhrát," prohlásila česká tenistka.

Její poslední soupeřkou v Soulu bude turnajová pětka Lepchenková, která v semifinále udolala krajanku Christinu McHaleovou 3:6, 6:1, 7:6 (7:5) až po dvou hodinách a 44 minutách. Osmadvacetiletou rodačku z Taškentu čeká v 28 letech první finále na okruhu WTA. S Plíškovou se utkala v roce 2009 na turnaji ITF a prohrála ve třech setech.

Tenisový turnaj žen v Soulu (tvrdý povrch, dotace 500.000 dolarů)

Dvouhra - semifinále: 

Karolína Plíšková (2-ČR) - Kirilenková (Rus.) 4:6, 7:6 (7:5), 6:3

Lepchenková (5-USA) - McHaleová (USA) 3:6, 6:1, 7:6 (7:5).

Autoři: ,